Een hazelnoot in klei met natuurlijke pigmenten die je - behalve in z'n maten - haast niét kan onderscheiden van het echte werk. Het is de nieuwste creatie van Cores da Terra. En wat bij ons een hip designobject is, staat in Brazilië voor een sociaal project dat ruim honderd mensen tewerkstelt.
Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
Hazelnoot small

€ 29,00

€ 17,50

Overzicht

Eigenschappen

Belgisch én eigenlijk ook weer niet

Het succesverhaal achter Cores da Terra, in de Braziliaanse sloppenwijken, begint in het West-Vlaamse Zedelgem bij tuin- en designfabrikant Gardeco. Het bedrijf kwam jaren geleden een beetje toevallig in contact met de Braziliaanse kunstenares Selma Abdon Calheira. Gardeco was méér dan onder de indruk van het werk van Selma en besloot om de producten in België aan de man te brengen.

Een commercieel succes met een sociale insteek

Selma gaf honderden mensen uit arme buurten de kans om hun talenten te ontwikkelen. Vandaag zijn het professionele keramisten die topkwaliteit leveren. Door haar passie voor klei en natuurlijke pigmenten maakt Selma kunstwerken van fruit en groenten. De diepe, ontzettend realistische kleuren van de appels, peren, kersen en hazelnoten komen letterlijk uit de grond in het verre Brazilië. Tot de allerlaatste penseelstreek wordt minutieus onder handen genomen. Elk product is dus uniek. Net zoals in de natuur kunnen er lichte kleurverschillen zijn tussen de verschillende hazelnoten En dat maakt de Cores da Terra hazelnoten juist zo natuurlijk én leuk.

Kenmerken:

  • Hazelnoten in diverse maten.
  • Van A tot Z met de hand gemaakt uit klein, natuurlijke materialen en pigmenten.
  • De hazelnoten zijn puur decoratief en dus niet eetbaar. 

Afmetingen

extra mini: diameter 4,2 cm - hoogte 4,2 cm
mini: diameter 5,5 cm - hoogte 5,5 cm
small: diameter 8,5 cm - hoogte 8,5 cm

Cores da Terra hazelnoten