Dit gekarteld mes is ideaal voor het snijden van tomaten, citrusvruchten en kaas. Chroma, bekend om z'n vlijmscherp Japans staal, presenteert met de Type 301-reeks messen die perfect in de hand liggen en naast hun uitstekende kwaliteiten ook opvallen door hun strakke vormgeving.
Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
Chroma tomaat- en kaasmes
€ 55,00

Overzicht

Eigenschappen

Kenmerken:

  • De Japanse keukenmessen Chroma type 301, designed by Porsche, klinken niet alleen heel chique. Ze zijn ook de Rolls Royce onder de koksmessen. Ze liggen perfect in de hand en ze zijn vlijmscherp.
  • Japanse messen worden met oog voor detail gesmeed en onder een hele scherpe hoek in een V profiel geslepen. Zo snijd je door vlees, vis en groenten zonder het te verbrijzelen. Hierdoor behoudt voedsel beter haar smaak.
  • Het mes is gemaakt van hoogwaardig Japans 301 staal. Dit is een staalsoort met een hardheid van 56 Rockwell en een hoog gehalte carbon (0.7%). Dit zorgt ervoor dat deze messen extra lang scherp blijven, maar ook dat ze makkelijk zelf weer te slijpen zijn.
  • Japanse messen besteden over het algemeen weinig of geen aandacht aan het handvat, waardoor ze vaak te kort schieten in ergonomie. Voor Type 301 huurde Chroma F.A. Porsche in, die in samenwerking met vele topchefs een uniek handvat ontwierp dat tegemoet komt aan de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende chefs.
  • De messen uit deze collectie hebben een handgeslepen lemmet van langdurig scherpblijvend 301 roestvrij staal, lasergelast aan een massieve greep van 18/10 roestvrij staal.
  • Het unieke design ligt fantastisch in de hand en is een streling voor het oog. Van A tot Z gemaakt uit hard roestvrij staal, met een parel om aan te duiden waar het mes begint en het handvat stopt.
  • Alle messen worden met de hand geslepen door een meesterslijper.
  • Onderhoud: deze messen mogen, net als andere koksmessen, niet in de vaatwasser. Het is precies daardoor dat messen bot worden. De Chroma Typa 301 messen zijn naadloos lasergelast en dat maakt hen uiterst hygiënisch en dus makkelijk te onderhouden. Wassen in warm water en afdrogen na gebruik volstaat.

Afmetingen

Lengte 12 cm

Chroma tomaat- en kaasmes