Dit fileermes uit de Chroma Type 301-reeks is uitstekend voor het fileren van carpaccio en vis. Het is één van de meest flexibele fileermessen, veruit het beste voor het erg nauwkeurig fileren van zalm en andere vis- en vleessoorten.
Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
Chroma fileermes
€ 79,00

Overzicht

Eigenschappen

Kenmerken:

  • De Japanse keukenmessen Chroma type 301, designed by Porsche, klinken niet alleen heel chique. Ze zijn ook de Rolls Royce onder de koksmessen. Ze liggen perfect in de hand en ze zijn vlijmscherp.
  • Japanse messen worden met oog voor detail gesmeed en onder een hele scherpe hoek in een V profiel geslepen. Zo snijd je door vlees, vis en groenten zonder het te verbrijzelen. Hierdoor behoudt voedsel beter haar smaak.
  • Het mes is gemaakt van hoogwaardig Japans 301 staal. Dit is een staalsoort met een hardheid van 56 Rockwell en een hoog gehalte carbon (0.7%). Dit zorgt ervoor dat deze messen extra lang scherp blijven, maar ook dat ze makkelijk zelf weer te slijpen zijn.
  • Japanse messen besteden over het algemeen weinig of geen aandacht aan het handvat, waardoor ze vaak tekort schieten in ergonomie. Voor Type 301 huurde Chroma F.A. Porsche in, die in samenwerking met vele topchefs een uniek handvat ontwierp dat tegemoet komt aan de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende chefs.
  • De messen uit deze collectie hebben een handgeslepen lemmet van langdurig scherpblijvend 301 roestvrij staal, lasergelast aan een massieve greep van 18/10 roestvrij staal.
  • Alle messen zijn voorzien van een ergonomische greep met driehoekige vorm waardoor het mes perfect in de hand ligt. Door deze vormgeving heb je een verbazingwekkend goede controle over het mes.
  • De metalen 'parel' toont goed aan waar de greep eindigt en het lemmet begint. Dit is een extra veiligheid.
  • Alle messen worden met de hand geslepen door een meesterslijper.
  • Door de manier van slijpen en het gebruik van puur Japans 301 staal, is het mogelijk om de messen heel licht te maken.

 

Nuttige weetjes:

  • Snij nooit op een bot, karkas of een bevroren product. Gebruik steeds een goede snij-ondergrond. Hout blijft nog steeds ideaal.
  • Voor het slijpen kan je het best de Chroma 301 wetsteen gebruiken. Eventueel een keramische slijpstaaf, maar nooit een metalen slijpstaaf.
  • Onderhoud: deze messen mogen, net als andere koksmessen, niet in de vaatwasser. Het is precies daardoor dat messen bot worden. De Chroma Typa 301 messen zijn naadloos lasergelast en dat maakt hen uiterst hygiënisch en dus makkelijk te onderhouden. Wassen in warm water en afdrogen na gebruik volstaat.

Afmetingen

Lengte 19 cm