Met M Project keert Baobab Collection terug naar zijn Afrikaanse roots, naar het eiland Madagascar. Een limited edition reeks kaarsen met een cover in raffia, met de hand gemaakt door de lokale bevolking. Met de Mahary kaars haal je de heerlijke geur in huis van eucalyptus, hout en grapefruit.
Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
M Project Mahary max 24

€ 205,00

€ 105,00

Overzicht

Eigenschappen

Raffia.

Raffia is één van de belangrijkste troeven op het eiland Madagascar. Het is 100% natuurlijk en organisch, gemaakt van een soort palmplant. Raffia wordt door de lokale bevolking geteeld, geoogst, gesorteerd en gedroogd. Met de hulp van natuurlijke pigmenten kan je raffia in eindeloos veel kleuren drenken. Raffia is flexibel en kan met de hand worden geweven en gekneed.

Covers. Made by hand.

De lokale bevolking van Malagasy ging met raffia aan de slag voor de productie van covers voor de M Project geurkaarsen. Aan zo'n cover wordt urenlang met de hand gewerkt. De opbrengsten dragen bij aan de economische groei van dit mooie eiland.

Mahary. Creatie.

Letterlijk vertaald betekent Mahary 'creëren'. Het glas van de geurkaars krijgt een cover in raffia, een combinatie van natuurlijke en zwarte kleuren. De Mahary kaars is elegant en tijdloos. Zijn rijke en senusele geur voert je naar de jungle van Madagascar, waar citrusbomen groeien tussen wilde grassen.

Eucalyptus, hout en grapefruit.

Een heerlijke geur van eucalyptus bladeren, hout en grapefruit vult je woning zodra je de kaars aansteekt.

Baobab Collection.

Het Waalse Baobab Collection ging in 2002 van start, na een fascinerende en avontuurlijke doorreis in Tanzania. Het pure, authentieke en ruwe Afrikaanse continent leverde bergen inspiratie op aan thema's, kleuren en aroma's. Die aroma's werden vervolgens verder verfijnd door één van de belangrijkste parfumeurs in het Franse Grasse, dé tempel van de wereldwijde parfumindustrie.

Nuttige weetjes:

  • Voor je de kaars na gebruik opnieuw aansteekt, knip je de wieken best bij zodat ze niet langer zijn dan 1 cm. Kortere wieken voorkomen een donkere rook na enkele uren branden.
  • Laat de kaars branden tot de oppervlakte volledig vloeibaar is. Zo vermijd je dat de kaars wordt uitgehold.
  • Breng de wieken ongeveer vijf minuten na het doven van de kaars - voor de was volledig vast wordt - terug naar hun originele, verticale positie. Op die manier kan je de wieken bij een volgend gebruik makkelijk bijknippen én weer aansteken.
  • Brand de laatste centimeters niet op om te vermijden dat de wieken plat gaan liggen in de vloeibare was en tegen het glas branden. Een wiek die bij het glas brandt, kan het glas doen breken.

Afmetingen

Hoogte 24 cm - 400 branduren 5 wieken

Baobab geurkaars M Project Mahary max 24