Deze Baobab geurkaars haalt zijn inspiratie in de Kosi Bay, een natuurreservaat en baai in Zuid-Afrika. De diepblauwe geurkaars verspreidt een verfrissende mix van fleur de sel met de kruidige noten van Kardemom.
Voorraad
Niet op voorraad
ProductnaamPrijs
Baobab geurkaars Kosi Bay Max 16
€ 85,00

Overzicht

Eigenschappen

Kardemom en fleur de sel.

De prachtige landschappen en rijke kleuren van het natuurreservaat Kosi Bay in Zuid-Afrika waren de bron van inspiratie voor deze unieke geurkaars van Baobab Collection. De diepblauwe kleur is geïnspireerd op de heldere lucht rondom vier meren die in het gebied samenstromen. De geur is een verfrissende mix van fleur de sel met een kruidig vleugje Kardemom (gember).

Baobab Collection.

Het Waalse Baobab Collection ging in 2002 van start, na een fascinerende en avontuurlijke doorreis in Tanzania. Het pure, authentieke en ruwe Afrikaanse continent leverde bergen inspiratie op aan thema's, kleuren en aroma's. Baobab selecteert ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Daaruit worden geuren ontwikkeld door een meesterparfumier uit Grasse, het mekka van de wereldwijde parfumindustrie.

Artisanaal. Made in Belgium.

De naam van de collectie, Baobab, verwijst nog steeds naar de Afrikaanse roots, al worden de Baobab kaarsen sinds 2004 volledig artisanaal in België geproduceerd. De glazen vaas is mondgeblazen en het volledige productieproces van de kaars is handwerk. Als de kaars is opgebrand, kan je de pot nog steeds als vaas of decoratief object gebruiken.

Nuttige weetjes:

  • Voor je de kaars na gebruik opnieuw aansteekt, knip je de wieken best bij zodat ze niet langer zijn dan 1 cm. Kortere wieken voorkomen een donkere rook na enkele uren branden.
  • Laat de kaars branden tot de oppervlakte volledig vloeibaar is. Zo vermijd je dat de kaars wordt uitgehold.
  • Breng de wieken ongeveer vijf minuten na het doven van de kaars - voor de was volledig vast wordt - terug naar hun originele, verticale positie. Op die manier kan je de wieken bij een volgend gebruik makkelijk bijknippen én weer aansteken.
  • Brand de laatste centimeters niet op om te vermijden dat de wieken plat gaan liggen in de vloeibare was en tegen het glas branden. Een wiek die bij het glas brandt, kan het glas doen breken.

Afmetingen

Hoogte 16 cm - 150 branduren