Met Electrum, een reeks van drie geurkaarsen, trekt Baobab Collection naar het oude Egypte. Kheops, een verwijzing naar de oudste en grootste van drie piramides, combineert de zachte geur van cisteroos bloemen met het ruwe van kamelenleer.
Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
Baobab kaars Max 10 Electrum Kheops

€ 82,00

€ 42,00

Overzicht

Eigenschappen

De farao's en hun piramides.

Baobab Collection haalt voor de prestigieuze Electrum-reeks inspiratie uit de rijke geschiedenis van het Oude Egypte, in de derde eeuw voor Christus. In die periode was Electrum - dat natuurlijke lagen bevat van platinum en koper - het meest gebruikte edelmetaal. Het is harder en duurzamer dan goud, en leende zich daardoor perfect voor de eerste muntstukken. Electrum was ook fel gegeerd bij de farao's, die het onder meer als toplaag gebruikten bovenop de piramides, voor een schitterend effect in de blakende zon.

Kheops, Khephren en Mykerinos.

Met de Electrum-kaarsen Kheops, Khephren en Mykerinos reist Baobab naar de drie grootste piramides in het Oude Egypte. De kaarsen zijn artisanaal gemaakt en zijn verkrijgbaar in diverse maten. Ze zitten elk in een prestigieuze roestvrij stalen houder, die recht uit de piramides lijkt te komen. Het geel-goude vlammenspel binnenin contrasteert scherp met de buitenkant, wat het effect én de sfeer van de piramides in huis brengt.

Cisteroos en kamelenleer.

Met de Kheops kaars van Baobab Collection haal je niet alleen een stukje geschiedenis in huis, maar vooral een overheerlijke geur. Kheops combineert de frisse geur van cisteroos bloemen met het ruwe van kamelenleer. Het is de meest mannelijke geur uit de reeks van drie.

De kaars is verpakt in een stijlvolle zwarte doos, die elke ruimte meteen vult zodra je ze opent.

Baobab Collection.

Het Waalse Baobab Collection ging in 2002 van start, na een fascinerende en avontuurlijke doorreis in Tanzania. Het pure, authentieke en ruwe Afrikaanse continent leverde bergen inspiratie op aan thema's, kleuren en aroma's. Die aroma's werden vervolgens verder verfijnd door één van de belangrijkste parfumeurs in het Franse Grasse, dé tempel van de wereldwijde parfumindustrie.

Artisanaal. Made in Belgium.

De naam van de collectie, Baobab, verwijst nog steeds naar de Afrikaanse roots, al worden de Baobab kaarsen sinds 2004 volledig artisanaal in België geproduceerd. Het volledige productieproces van de kaars is handwerk. Als de kaars is opgebrand, kan je de pot nog steeds als vaas of decoratief object gebruiken.

Nuttige weetjes:

  • Voor je de kaars na gebruik opnieuw aansteekt, knip je de wieken best bij zodat ze niet langer zijn dan 1 cm. Kortere wieken voorkomen een donkere rook na enkele uren branden.
  • Laat de kaars branden tot de oppervlakte volledig vloeibaar is. Zo vermijd je dat de kaars wordt uitgehold.
  • Breng de wieken ongeveer vijf minuten na het doven van de kaars - voor de was volledig vast wordt - terug naar hun originele, verticale positie. Op die manier kan je de wieken bij een volgend gebruik makkelijk bijknippen én weer aansteken.
  • Brand de laatste centimeters niet op om te vermijden dat de wieken plat gaan liggen in de vloeibare was en tegen het glas branden. Een wiek die bij het glas brandt, kan het glas doen breken.

Afmetingen

Hoogte 10 cm - 60 branduren 4 wieken