Apple MacBook Air

De nieuwe MacBook Air is dunner en lichter, heeft een schitterend Retina-display, Touch ID, het allernieuwste toetsen­bord en een Force Touch-trackpad. Hij is verkrijgbaar in zilver, space­grijs en goud en is gemaakt van 100% gerecycleerd aluminium. En de batterij gaat de hele dag mee, waardoor MacBook Air de ideale notebook is voor al je dagelijkse bezigheden.


Retina-display

Vier miljoen pixels.
Een schitterend debuut.

Het 13,3-inch Retina-display van de nieuwe MacBook Air bevat vier keer zoveel pixels als een HD-display. Afbeeldingen zien er realistischer uit, en je ziet meer details.

Haarscherpe teksten.

Tekst op het Retina-display van MacBook Air is zo scherp dat het lijkt alsof je je documenten, e-mails en webpagina’s op een gedrukte pagina bekijkt.

48% meer kleuren.

Het Retina-display van de nieuwe MacBook Air heeft 48% meer kleuren dan de vorige generatie. Foto's en video's komen perfect tot hun recht.

Helft smallere randen.

Het display­glas loopt nu helemaal door tot de rand van de behuizing, waardoor de omlijsting 50% smaller is dan voorheen. En het hele toestel compacter.
Touch ID

Je vingerafdruk is je veilige wachtwoord.

MacBook Air heeft nu ook de geavanceerde beveiliging en het gemak van Touch ID. Plaats gewoon je vinger op de Touch ID-sensor en je Mac wordt meteen ontgrendeld. Met je vingerafdruk kan je direct bij beveiligde bestanden, notities en systeem­instellingen, zonder eerst het zoveelste wacht­woord in te voeren.

Apple T2 Security-chip.

MacBook Air is voorzien van de Apple T2 Security-chip, de tweede generatie van een door Apple ontworpen Mac-siliciumchip die je Mac nog veiliger maakt.

Perfect beschermd.

Dankzij de Apple T2 Security-chip zijn je gegevens altijd perfect beschermd als je via Touch ID je Mac ontgrendelt of een beveiligd bestand opent.

Direct versleuteld.

Alles wat je op je MacBook Air bewaart, wordt automatisch direct versleuteld.

Siri.

Dankzij de T2 Security-chip staat ‘Hé Siri’ altijd voor je klaar om apps te openen, bestanden te zoeken, muziek af te spelen of je vragen te beantwoorden.


Toetsenbord

Van a tot z opnieuw ontworpen.

Het toetsen­bord van de nieuwe MacBook Air is voorzien van Apple's vlinder­­mechanisme. De toetsen zijn vier keer zo stabiel als bij een traditioneel schaar­mechanisme, waardoor typen een stuk comfortabeler gaat.

Achtergrondverlichting.

Dankzij de omgevings­licht­sensor en de toetsen met individuele led-achter­grond­­­verlichting kan je ook bij weinig licht gewoon doortypen.

Force Touch-trackpad.

Met subtiele verschillen in de hoeveelheid druk die je uitoefent kun je op het Force Touch-trackpad aangeven wat er moet gebeuren. De besturing is uiterst precies en je krijgt altijd dezelfde reactie, ongeacht waar je klikt.

Meer ruimte voor Multi-Touch-bewegingen

Het Force Touch-trackpad is 20% groter dan het trackpad in de vorige generatie MacBook Air en dus ideaal voor Multi-Touch-bewegingen als knijpen en scrollen. Je vingers weten vanzelf de weg.

Prestaties

Goed voor lange, drukke dagen.

De nieuwe MacBook Air weegt slechts 1,25 kg en is 15,6 mm dun. Je kan 'm dus makkelijk overal meenemen. Hij heeft de meest recente draad­loze technologie aan boord, zoals 802.11ac wifi en Bluetooth 4.2, en hij is supersnel.

Intel Core i5-processor.

Dankzij de Intel Core i5-processor van de 8e generatie kosten alledaagse dingen, zoals je mail lezen, internetten, een Keynote-presentatie maken of in iMovie een film monteren, minder tijd.

Geheugen.

Met 8 GB geheugen (uitbreidbaar tot 16 GB) werkt alles even snel op je MacBook Air, ook als je veel apps tegelijk geopend hebt.

SSD-flashopslag.

Met SSD-flashopslag van 128 of 256 GB (uitbreidbaar tot 1,5 TB) staan apps in no time op het scherm en heb je bovendien meer dan genoeg ruimte voor al je documenten, foto’s en video’s.

De klok rond.

Met een autonomie tot 12 uur staat je MacBook Air de klok rond voor je klaar. Je e-mail ophalen, internetten, teksten schrijven of spread­sheets invullen, het kan allemaal zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Vlieg je de oceaan over? Download dan alvast enkele films, want op MacBook Air kan je tot 13 uur lang video's bekijken.


Thunderbolt 3

Eén voor allen,
alles-in-één.

Thunderbolt 3 is een geavanceerde universele poort die een hoge bandbreedte combineert met de veelzijdigheid van USB-C. Thunderbolt 3 voegt supersnelle gegevensoverdracht, video-uitvoer en opladen samen in één compacte connector. En MacBook Air heeft twee Thunderbolt 3-poorten.

Enorme doorvoersnelheid.

Elke Thunderbolt 3-poort heeft een doorvoer­snelheid van tot maar liefst 40 Gb/s. Dat is twee keer zo snel als Thunderbolt 2 en acht keer sneller dan USB 3.

Enorme veelzijdigheid.

Dankzij Thunderbolt 3 kan je dus je MacBook Air opladen, en met dezelfde poort kan je ook een extern scherm, externe schijven en devices zoals je iPhone, iPad of camera aansluiten. Rechtstreeks of via een adapter.

Enorm symmetrisch.

Een Thunderbolt 3-connector is symmetrisch: je plugt hem dus altijd in één keer goed in.


Speakers en camera

Luid en duidelijk.

MacBook Air klinkt beter dan ooit dankzij de allernieuwste geluids­technieken. De stereo­speakers leveren dubbel zoveel bas en 25% meer volume dan die in de vorige MacBook Air. Ook is het stereogeluid breder, wat je meteen hoort als je muziek luistert of een film kijkt. Dankzij de FaceTime HD-camera ben je bij iedereen goed in beeld. En de drie microfoons vangen je stem nauw­keuriger op, zodat je luid en duidelijk overkomt als je via FaceTime belt, iets dicteert of Siri gebruikt.


Materialen

De eerste Mac met 100% gerecycleerd aluminium.

Apple heeft voor het eerst een aluminium­­legering gemaakt die even sterk en solide is én er net zo mooi uitziet als aluminium dat uit de grond wordt gehaald. Voor deze legering worden resten aluminium­­schaafsel gebruikt, die tot op atoomniveau worden bewerkt. De nieuwe MacBook Air heeft een 47% lagere CO₂-uitstoot vergeleken met de vorige generatie en is de groenste Mac ooit, met een behuizing die net zo oogverblindend mooi en sterk is als alle andere computerbehuizingen van Apple.


macOS

Kracht in al zijn eenvoud.

Alles wat je op je Mac doet, begint bij het besturings­­systeem macOS. En omdat macOS speciaal ontwikkeld is voor de hardware waarop het draait - en andersom - kan je met een Mac dingen doen die op andere computers onmogelijk zijn. macOS is gebruiksvriendelijk, intuïtief, veilig, betrouwbaar en compatibel met nagenoeg alle pc-programma's. macOS Mojave - de nieuwste versie van het besturingssysteem - bevat nieuwe features die zijn geïnspireerd door professionals, maar die iedereen kan gebruiken.


Mac + iPhone

Je Mac werkt met je iPhone samen zoals geen enkele andere computer dat kan. Alle berichten die op je iPhone binnenkomen, verschijnen ook op je Mac. En dus kan je ook vanaf je Mac sms’jes verzenden en ontvangen. Je gesprekken zijn altijd up-to-date. En dat gaat nog een stuk verder. Je kan op je Mac aan een bestand, e-mail, berichtje of notitie beginnen en dat afmaken op je iPhone. Of andersom.

Krachtige ingebouwde apps.

Op elke Mac staan krachtige apps waarmee je productief en creatief aan de slag kunt. Handig voor je werk. En je vrije tijd.

Compatibel.

Elke Mac is compatibel met Word, Excel en PowerPoint via Apple's eigen meegeleverde apps Pages, Numbers en Keynote of via Microsoft Office (afzonderlijk verkrijgbaar).

Ruil je oude computer in.

Ruil je huidige computer in voor korting op een nieuwe of laat hem gratis recycleren. Goed voor jou en goed voor de planeet.

Apple MacBook Air (Retina-display)