Apple Mac mini

De nieuwe Mac mini is een redesign van formaat. Met quad-core en 6-core processors aan boord, supersnel geheugen en supersnelle SSD-opslag is de nieuwe Mac mini tot vijf keer krachtiger dan zijn voorganger. En met Thunderbolt 3, HDMI en optioneel 10-Gb Ethernet is Mac mini niet alleen een geweldige desktop, maar ook de ideale basis voor domotica en renderfarms.

Maak een vliegende start!

Met een Mac ga je met plezier terug naar school! Een Mac is snel, krachtig en eenvoudig, zodat jij je volop kan concentreren op je resultaten. Wij starten je nieuwe Mac gratis voor je op en helpen je graag op weg zodat je nieuwe studiegenoot geen geheimen meer voor je kent.

10% korting voor leerlingen, studenten en leerkrachten.

Tot en met 30 september 2019 genieten leerlingen, studenten en leerkrachten bij Pure Lifestyle van 10% korting op elke Mac.

Actievoorwaarden.

Kortingen worden verrekend aan de kassa in onze winkel in Ninove. Je ziet ze dus niet online. Actie geldig tot en met 30 september 2019. Eén Mac per klant. Deze actie is niet cumuleerbaar met andere kortingen en is voorbehouden voor studenten en leerkrachten. Meer info op onze nieuwspagina.

Processors

Renpaard.
En werkpaard.

Apple's kleinste desktop was nog nooit krachtig. De nieuwe Mac mini is maar liefst vijf keer sneller dan zijn voorganger en is uitgerust met een quad-core of 6-core Intel-processor van de 8e generatie. In combinatie met Intel UHD Graphics 630 levert de nieuwe Mac mini nog meer rekenkracht voor zware klussen. Dus of je hem nu inzet als instrument bij een liveconcert of er je nieuwste iOS-app op test, met Mac mini ga je snel van idee naar resultaat.

6-core- en quad-core­processors.

De nieuwe Mac mini heeft tot vijf keer snellere systeemprestaties en tot 60% snellere geïntegreerde Intel-graphics dan zijn voorganger. Hij is uitgerust met een quad- of 6-core Intel Core i5- of i7-processor van de 8e generatie met een turboboost tot 4,6 GHz.

Razendsnel. Of nog sneller.

Mac mini bevat supersnel 2666-MHz DDR4 SO-DIMM-geheugen, waardoor hij door rendertaken raast, sneller gigantische bestanden verwerkt en moeiteloos meerdere virtuele machines aanstuurt. En méér is mogelijk, want je kan Mac mini uitrusten met tot wel 64 GB geheugen, da's op prestatieniveau 7,8 keer sneller dan 16 GB.

Vol gas.

Elke Mac mini bevat nu PCIe-flashopslag, die tot vier keer zo hoge leessnelheden (tot 3,4 GB/s sequentiële leessnelheid) bereikt als de SSD’s in de vorige generatie. Dat betekent dat gigantische bestanden en zware apps sneller dan ooit op je scherm staan. En omdat je nu voor een SSD van 2 TB kunt kiezen, heb je twee keer zoveel ruimte om die allemaal kwijt te kunnen.

Kracht tot de zoveelste macht.

Mac mini is op alle fronten ontworpen voor grootse prestaties. Van foto- en videobewerking tot muziek- en audioproductie, webdesign en gaming: op de nieuwe Mac mini gaat alles véél sneller. Zo draaien Adobe Photoshop CC, Pixelmater Pro en Final Cut Pro X gemiddeld meer dan drie keer sneller op de nieuwe Mac mini dan op de vorige generatie. Logic Pro X en Autodesk Maya zelfs vijf keer sneller. En wie houdt van games kan met de nieuwe Mac mini helemaal los gaan. Rise of the Tomb Raider, bijvoorbeeld, presteert 60% sneller op de nieuwe Mac mini dan op z'n voorganger.

Apple T2 Security-chip

Een stap vooruit in beveiliging.

Mac mini is voorzien van de Apple T2 Security-chip. Dat is de tweede generatie van een speciaal door Apple ontworpen Mac-siliciumchip die Mac mini nog veiliger maakt. De T2 Security-chip bevat meerdere controllers en heeft een Secure Enclave-coprocessor die de basis vormt voor veilig opstarten en versleutelde opslag.

Warmtemanagement

Een cool verhaal.

Wanneer je zoveel power in dezelfde behuizing onder­brengt, heb je een andere thermische architectuur nodig. De nieuwe Mac mini heeft daarom SSD-opslag, een grotere ventilator, grotere ventilatie­openingen en een aangepaste stroom­voorziening.

Aansluitingen en uitbreiding

Open voor alles.

Mac mini is met zijn scala aan poorten geschikt voor tal van toepassingen. Thunderbolt 3 is de meest veelzijdige en snelste poort tot nu toe, en Mac mini heeft er maar liefst vier. En ook twee USB 3.0-poorten. De nieuwe HDMI 2.0-poort heeft een grotere bandbreedte dan zijn voorganger, wat hogere frame-rates mogelijk maakt. En kies je 10-Gb Ethernet voor je Mac mini, dan gaat het overzetten van enorme bestanden en gigantische hoeveelheden data tot 10 keer zo snel.

Thunderbolt 3

Thunderbolt 3 is perfect voor wie écht productief wil zijn. Met doorvoersnelheden tot 40 Gbps is Thunderbolt 3 niet te kloppen. Bovendien kan je met Thunderbolt 3 externe devices opladen of van stroom voorzien. Tot twee 4K-displays aansluiten, en via HDMI 2.0 zelfs een derde, of één 5K-display. En heb je nog snellere graphics nodig, dan koppel je er een externe grafische processor aan, zoals de eGPU's van Blackmagic Design.

Veelzijdigheid.

Het stopt niet bij de desktop.

Vanwege zijn omvang, prestaties en arsenaal aan poorten is Mac mini geschikt voor plekken waar je normaal gesproken geen Mac kwijt kan. En nu z’n minimale behuizing van 19,7 x 19,7 cm zelfs nog meer cores bevat, kun je Mac mini overal verwachten. In z’n eentje of als onderdeel van een hele serie, maar sowieso hard aan het werk.

Compilatie- en renderfarms

Met processors tot 6-core en het snellere 2666-MHz geheugen is Mac mini ideaal als je grote Xcode-builds wilt compileren of video wilt renderen en coderen.

Xcode Server

Met tot zes processorcores en zijn supersnelle I/O is Mac mini ideaal als je in Xcode op topsnelheid apps wilt compileren, terwijl je op de achter­grond geautomatiseerde tests uitvoert.

Live-optredens

Met zijn supersnelle SSD, ongekende prestaties en minimale omvang kan Mac mini tijdens je liveconcerten moeiteloos dienstdoen als MainStage-muziekinstrument.

Digitale kunst & reclame

Van adembenemende performance art tot gigantische digitale reclameborden, Mac mini stuurt ze met het grootste gemak aan. Allemaal dankzij z’n krachtige processors, snelle geheugen en veelzijdige en snelle I/O.

macOS

Méér doen met minder moeite.

Alles wat je op je Mac doet, begint bij het besturings­systeem macOS. Je kan er dingen mee doen die op andere computers niet mogelijk zijn. macOS is namelijk speciaal ontwikkeld voor de hardware waarop het draait. En andersom. Op een Mac werkt alles precies zoals je verwacht: intuïtief, gebruiksvriendelijk én vertrouwd. De apps op je iPhone en iPad werken immers net zo makkelijk op Mac. Wat je ook wil doen op je Mac, je krijgt meer gedaan met minder moeite.

macOS Mojave

Kracht in al zijn eenvoud.

Mojave, de nieuwste versie van macOS, bevat tal van nieuwe functies die zijn geïnspireerd door professionals en die voor iedereen nuttig zijn. Donkere modus bijvoorbeeld om geconcentreerd te werken. macOS Mojave heeft overigens een dynamisch bureaublad dat automatisch wordt afgestemd op het tijdstip van de dag, waar je ook bent. Mooi, en superhandig. En met de nieuwe Finder kan je nog sneller documenten terugvinden én ze aanpassen zonder ook maar één app te openen. Met Stapels ruim je je bureaublad in één beweging op en hou je het overzichtelijk. Praktisch. En rustgevend. Dankzij macOS Mojave haal je nog méér uit je Mac!

Boordevol apps.

Elke nieuwe Mac zit boordevol apps waarmee je zowel creatief als productief aan de slag kunt. Van Safari, Mail, Kaarten, Agenda, Berichten, Siri, Notities en FaceTime tot iTunes, Foto's, iMovie en GarageBand voor het beheren en bewerken van foto's en video's en het maken van muziek. En met Pages, Numbers en Keynote levert Apple de beste apps voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties. Die zijn overigens ook compatibel met Microsoft Office.

Veiligheid en privacy.

In macOS is alles volledig ontworpen met het oog op privacy en veiligheid. macOS is gebaseerd op de onbetwiste stabiliteit en veiligheid van UNIX en bevat geavanceerde technologie die continu je Mac en de informatie daarop beveiligt. En met de krachtige ingebouwde versleutelingstechnieken kun je je gegevens nog eens extra beschermen.

Op en top compatibel.

Je Mac is volstrekt compatibel met de pc-wereld. Van nagenoeg alle Windows-apps zijn versies verkrijgbaar voor Mac, inclusief Microsoft Office. Je kan dus perfect Word, Excel en PowerPoint blijven gebruiken. En naast macOS kan je ook Windows standaard (licentie niet meegeleverd) op je Mac draaien.

Apple Mac mini