Apple Mac mini

De nieuwe Mac mini is een redesign van formaat. Met quad-core en 6-core processors aan boord, supersnel geheugen en supersnelle SSD-opslag is de nieuwe Mac mini tot vijf keer krachtiger dan zijn voorganger.

Processors

Renpaard.
En werkpaard.

Mac mini is behalve een geweldige desktop­computer ook de ideale basis voor domotica en renderfarms. En omdat Mac mini nu is voorzien van een quad-core of 6-core Intel-processor van de 8e generatie en Intel UHD Graphics 630, levert hij nog meer rekenkracht voor zware klussen. Dus of je hem nu inzet als instrument bij een liveconcert of er je nieuwste app voor iOS of iPadOS op test, Mac mini zet je goede idee om in iets geweldigs.

6-core- en quad-core­processors.

De nieuwe Mac mini heeft tot vijf keer snellere systeemprestaties en tot 60% snellere geïntegreerde Intel-graphics dan zijn voorganger. Hij is uitgerust met een quad- of 6-core Intel Core i5- of i7-processor van de 8e generatie met een turboboost tot 4,6 GHz.

Razendsnel. Of nog sneller.

Mac mini bevat supersnel 2666-MHz DDR4 SO-DIMM-geheugen, waardoor hij door rendertaken raast, sneller gigantische bestanden verwerkt en moeiteloos meerdere virtuele machines aanstuurt. En méér is mogelijk, want je kan Mac mini uitrusten met tot wel 64 GB geheugen, da's op prestatieniveau 7,8 keer sneller dan 16 GB.

Vol gas.

Elke Mac mini bevat nu PCIe-flashopslag, die tot vier keer zo hoge leessnelheden (tot 3,4 GB/s sequentiële leessnelheid) bereikt als de SSD’s in de vorige generatie. Dat betekent dat gigantische bestanden en zware apps sneller dan ooit op je scherm staan. En omdat je nu voor een SSD van 2 TB kunt kiezen, heb je twee keer zoveel ruimte om die allemaal kwijt te kunnen.

Kracht tot de zoveelste macht.

Mac mini is op alle fronten ontworpen voor grootse prestaties. Van foto- en videobewerking tot muziek- en audioproductie, webdesign en gaming: op de nieuwe Mac mini gaat alles véél sneller. Zo draaien Adobe Photoshop CC, Pixelmater Pro en Final Cut Pro X gemiddeld meer dan drie keer sneller op de nieuwe Mac mini dan op de vorige generatie. Logic Pro X en Autodesk Maya zelfs vijf keer sneller. En wie houdt van games kan met de nieuwe Mac mini helemaal los gaan. Rise of the Tomb Raider, bijvoorbeeld, presteert 60% sneller op de nieuwe Mac mini dan op z'n voorganger.

Apple T2 Security-chip

Een stap vooruit in beveiliging.

Mac mini is voorzien van de Apple T2 Security-chip. Dat is de tweede generatie van een speciaal door Apple ontworpen Mac-siliciumchip die Mac mini nog veiliger maakt. De T2 Security-chip bevat meerdere controllers en heeft een Secure Enclave-coprocessor die de basis vormt voor veilig opstarten en versleutelde opslag.

Warmtemanagement

Een cool verhaal.

Wanneer je zoveel power in dezelfde behuizing onder­brengt, heb je een andere thermische architectuur nodig. De nieuwe Mac mini heeft daarom SSD-opslag, een grotere ventilator, grotere ventilatie­openingen en een aangepaste stroom­voorziening.

Aansluitingen en uitbreiding

Open voor alles.

Mac mini is met zijn scala aan poorten geschikt voor tal van toepassingen. Thunderbolt 3 is de meest veelzijdige en snelste poort tot nu toe, en Mac mini heeft er maar liefst vier. En ook twee USB 3.0-poorten. De nieuwe HDMI 2.0-poort heeft een grotere bandbreedte dan zijn voorganger, wat hogere frame-rates mogelijk maakt. En kies je 10-Gb Ethernet voor je Mac mini, dan gaat het overzetten van enorme bestanden en gigantische hoeveelheden data tot 10 keer zo snel.

Thunderbolt 3

Thunderbolt 3 is perfect voor wie écht productief wil zijn. Met doorvoersnelheden tot 40 Gbps is Thunderbolt 3 niet te kloppen. Bovendien kan je met Thunderbolt 3 externe devices opladen of van stroom voorzien. Tot twee 4K-displays aansluiten, en via HDMI 2.0 zelfs een derde, of één 5K-display. En heb je nog snellere graphics nodig, dan koppel je er een externe grafische processor aan.

Veelzijdigheid.

Het stopt niet bij de desktop.

Vanwege zijn omvang, prestaties en arsenaal aan poorten is Mac mini geschikt voor plekken waar je normaal gesproken geen Mac kwijt kan. En nu z’n minimale behuizing van 19,7 x 19,7 cm zelfs nog meer cores bevat, kun je Mac mini overal verwachten. In z’n eentje of als onderdeel van een hele serie, maar sowieso hard aan het werk.

Compilatie- en renderfarms en Xcode Server.

Met tot zes processorcores en zijn supersnelle I/O is Mac mini ideaal als je in Xcode op topsnelheid apps wilt compileren, terwijl je op de achter­grond geautomatiseerde tests uitvoert. En dankzij de 6-core processors en het snellere 2666-MHz geheugen is Mac mini de perfecte computer om grote Xcode-builds te compileren of video te renderen en te coderen.

Live-optredens

Met zijn supersnelle SSD, ongekende prestaties en minimale omvang kan Mac mini tijdens je liveconcerten moeiteloos dienstdoen als MainStage-muziekinstrument.

Digitale kunst & reclame

Van adembenemende performance art tot gigantische digitale reclameborden, Mac mini stuurt ze met het grootste gemak aan. Allemaal dankzij z’n krachtige processors, snelle geheugen en veelzijdige en snelle I/O.macOS Catalina

De power van Mac.
Volle kracht vooruit.

Alles wat je zo fijn vindt aan Mac. En nog veel meer. Dat is macOS Catalina. Met geheel nieuwe apps voor muziek, tv en podcasts. Slimme nieuwe features in de apps die je dagelijks gebruikt. En Sidecar, waarmee je iPad kunt gebruiken als tweede beeldscherm.

Apple Mac mini