Apple Mac mini

Nieuwe kern. Meer pit.

De M1‑chip van Apple geeft een totaal andere dimensie aan onze meest veelzijdige alleskunner. De CPU presteert tot 3 keer beter. De GPU is tot 6 keer zo snel. En dankzij de uiterst geavanceerde Neural Engine gaat machine learning tot 15 keer zo snel. Dus wat je ook op Mac mini wilt doen, alles gaat sneller en met meer vermogen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Kleine chip.
Immense vooruitgang.

Apple M1 - de eerste chip van Apple voor Mac - is razendsnel en energiezuinig. Hij bevat maar liefst 16 miljard transistors en is een 'system on a chip'. Die ene kleine chip bevat dus onder meer de processor (CPU), grafische processor (GPU), Neural Engine en I/O (input/output). Met zijn kracht en snelheid, grafische topprestaties, vooruitstrevende technologie en laag energie­verbruik luidt de M1-chip niet alleen het volgende tijdperk voor Mac in, maar tilt die meteen ook naar een totaal ander niveau.8‑core CPU
Deze chip slaat alles.

De M1-chip maakt Mac mini verbazing­wekkend snel en krachtig. De 8-core CPU is tot drie keer zo snel als de vorige generatie, zonder te raken aan het iconische design van 19,7 x 19,7 cm.Slimme, energiezuinige snelheidsduivel

De 8-core CPU bevat vier performance-cores en vier efficiency-cores die samen veeleisende taken met meerdere threads afhandelen. Het resultaat is een gigantische snelheids­winst én een veel lager stroom­verbruik. De high performance-core in M1 is bovendien de snelste CPU-core ter wereld in silicon-chips met een laag stroomverbruik. En M1 heeft maar liefst vier zo'n cores, die ook nog eens met elkaar samen­werken. En terwijl zij het zware werk doen, handelen de efficiency-cores alle dagelijkse, eenvoudige taken af, en verbruiken daarvoor maar een tiende van de normale hoeveelheid stroom.
Gigantische snelheidswinst voor pro-apps

Code compileren in Xcode gaat aanzienlijk sneller. In Logic Pro kun je muziek van professionele kwaliteit opnemen, mixen en masteren, met zoveel sporen, plug-ins en virtuele instrumenten als je wilt. En in Adobe Lightroom zal je al meteen een enorme snelheidswinst opmerken bij het bewerken van foto’s.Er zit een geniale chip in. Zo haal je er grafisch alles uit.

De 8-core GPU op M1 is de meest geavanceerde grafische processor ooit door Apple gemaakt. Met maar liefst zes keer zoveel grafische slagkracht haal je met Mac mini ’s werelds snelste geïntegreerde graphics in een personal computer in huis. Een enorme hoeveelheid vermogen in zo’n compacte behuizing.Tot 6x

snellere graphics

8-core GPUAcht afzonderlijke cores voor graphics.

Dankzij de GPU in de M1-chip heeft Mac mini ’s werelds snelste geïntegreerde graphics in een personal computer. De acht krachtige GPU-cores hebben maar één taak: alle graphics vloeiender, sneller en adembenemend mooi maken. 8K-video speel je moeiteloos af. En grafisch veeleisende workflows vliegen in sneltreinvaart voorbij.

Ongelooflijke grafische prestaties.

Een timeline renderen gaat in Final Cut Pro tot zes keer zo snel. In Affinity Photo bewerk je foto’s met hoge resolutie tot vier keer sneller. En in games wordt het genieten geblazen met supervloeiende frame-rates en levensechte beelden. Deze Mac mini heeft meer grafisch vermogen dan ooit tevoren. En dat voel je. En dat merk je.

Machine learning

Hier wordt diep nagedacht.

Met machine learning (ML) kun je ingewikkelde taken als videoanalyse, spraak­herkenning en beeld­verwerking automatiseren, waardoor je een enorme snelheidswinst boekt. De M1-chip met zijn 16‑core Neural Engine en uitgebreide verzameling ML-technologieën maakt van Mac mini dan ook een ware krachtpatser op het gebied van machine learning.


16‑core

Neural EngineTot 15x

snellere ML-prestaties

De magie van machine learning

Dankzij alle ML-technologie in de M1-chip krijgen Mac-apps opeens veel meer mogelijk­heden. Zo kunnen ze modellen genereren gebaseerd op enorme hoeveelheden gegevens, waardoor ze gezichten kunnen herkennen op foto’s en in video’s, spreektaal kunnen interpreteren voor de dicteer­functie en zelfs geluid kunnen analyseren om te bepalen of het om gelach, applaus of iets anders gaat. En om je privacy te beschermen, worden al die gegevens gewoon op je Mac mini zelf verwerkt. En wel in een razend tempo.


Op elkaar afgestemd.

De M1-chip is gewoon gemaakt voor machine learning. De CPU, GPU en Neural Engine zijn stuk voor stuk afgestemd op het afhandelen van verschillende ML-taken, en de ML-controller regelt het zo dat alles optimaal werkt. De afzonderlijke 16-core Neural Engine op de M1‑chip kan maar liefst 11 biljoen bewerkingen per seconde uitvoeren. De twee afzonderlijke ML-versnellers zijn gemaakt voor snelle matrix­vermenigvuldiging. Ze voeren tot een biljoen bewerkingen per seconde uit en zijn ideaal voor ML-taken waar niet de gigantische rekenkracht van de Neural Engine voor nodig is.
De kracht van
macOS Monterey
met M1.

macOS Monterey is speciaal ontwikkeld om het potentieel van de M1-chip volledig te benutten. Mac wordt er daardoor heel veel sneller op en biedt ook een pak nieuwe mogelijkheden. macOS bevat bovendien sterk verbeterde apps, heeft een prachtige nieuwe vormgeving en blinkt uit in privacy én de allerbeste beveiliging.
macOS

Meer vermogen.
En meteen wakker.

De M1-chip en macOS zorgen er samen voor dat je Mac sneller reageert. Mac mini komt razendsnel uit de sluimer­stand. Alles wat je dagelijks doet, zoals door je foto’s scrollen en internetten in Safari, gaat sneller. En je zwaarste apps kunnen rekenen op alle kracht die ze nodig hebben.

Meer apps dan ooit.

Maak kennis met een reeks krachtige apps, speciaal ontwikkeld voor de M1-chip. Apps waar je nu al mee werkt, draaien perfect dankzij Rosetta 2. En voor het eerst kan je ook iPhone- en iPad-apps op macOS gebruiken. Er zijn dus meer apps dan ooit voor Mac.

SSD-opslag


Mac mini is voorzien van 100% flashopslag: een SSD van tot wel 2 TB met meer dan genoeg ruimte voor al je foto- en videobibliotheken, bestanden en apps. En met snelheden tot 3,4 GB/s heb je al je apps en bestanden in een oogwenk op je scherm staan.

Tot

2 TB

SSD-opslag


Tot

3,4 GB/s

sequentiële leessnelheid

Centraal geheugen


Eén RAM runt alles.

De M1-chip heeft tot 16 GB supersnel centraal geheugen. Doordat dit geheugen een enorme bandbreedte heeft en er nauwelijks vertraging optreedt, kunnen apps hun data efficiënt over de CPU, GPU en Neural Engine verdelen. Daardoor gaat alles moeiteloos en snel.


Op en top beveiligd.


macOS was altijd al het veiligste platform en Apple laat niets aan het toeval over. De M1-chip en macOS brengen ongeëvenaarde beveiligings- en privacy­functies naar Mac mini. Je computer en je gegevens zijn goed beschermd.
Secure Enclave-coprocessor

Regelt essentiële beveiligings­features als Touch ID en Apple Pay op de chip. Op M1 werkt hij bovendien sneller dan ooit.


Afzonderlijke engine voor AES-opslag-encryptie

Versleutelt de opslag van je Mac en beveiligt gegevens. Bewaart de encryptiesleutels veilig.


Veilig opstarten en runtime­beveiliging

Bij het opstarten wordt alleen vertrouwde Apple software geladen. Zorgt ervoor dat macOS op een veilige manier kan draaien.


Activeringsslot

De gegevens op je Mac zijn veilig afgeschermd als hij zoekraakt of gestolen wordt. Vergroot bovendien de kans dat je hem terugvindt.


Compact ontwerp

Torenhoge prestaties.
Zonder de toren.

Dankzij de geïntegreerde technologieën op de M1-chip wint Mac mini het met gemak van computers die vele malen groter zijn. Hij raast door intensieve taken, terwijl hij tot 60 procent minder energie verbruikt dan de vorige generatie.


Veelzijdigheid

Krachtpatser.
Die overal past.

Met zijn compacte formaat, verbazingwekkende prestaties en vele aansluit­mogelijk­heden is Mac mini perfect voor een brede waaier aan toepassingen. En nu zijn minimale behuizing van 19,7 x 19,7 cm de razend krachtige M1-chip bevat, weet je nooit waar je een hardwerkende Mac mini tegenkomt.
Thuiswerken. Met Mac mini verander je je werkplek in een krachtig werk­station. Sluit een toetsen­bord, een muis of trackpad en één of twee displays aan en je kunt aan de slag.
Gamen. De grafische prestaties van de M1‑chip kunnen zich meten met die van een afzonderlijke GPU. In grafisch zware games merk je dat meteen aan de vloeiende, levensechte weergave.Muziekproductie. Op Mac mini kun je in Logic Pro nu met meer sporen, plug-ins en filters werken dan ooit tevoren. Allemaal dankzij de 8-core CPU, het supersnelle centrale geheugen en de ML-versnellers in de M1-chip.


Digitale kunst en reclame. Videokunst waar je mond van openvalt. Enorme digitale billboards waar de kleur van afspat. Mac mini is de kracht achter de grootste en meest indruk­wekkende digitale displays, dankzij zijn ongelofelijke prestaties, veelzijdige I/O en bescheiden stroomverbruik. En dat alles in een kleine en compacte behuizing.

Connectiviteit en aansluitingen

Veni, vidi, mini.


Met zijn twee duizeling­wekkend snelle Thunderbolt/USB 4-poorten, twee USB-A-poorten, HDMI 2.0, wifi 6 en Gigabit Ethernet kun je Mac mini overal voor inzetten.


Thunderbolt/USB 4

Ultrahoge bandbreedte en ultraveelzijdig. Dat is Thunderbolt in een notendop. Je kunt gegevens overzetten met snelheden tot 40 Gb/s. Externe devices opladen of van stroom voorzien. En één display met een resolutie tot 6K aansluiten, en via HDMI 2.0 een tweede met een resolutie tot 4K.


Wifi 6

Doorvoer tot 1,2 Gb/s

De volgende generatie wifi is niet alleen sneller, maar zorgt er ook voor dat de verbinding van MacBook Pro goed blijft wanneer er meer devices verbinding maken met hetzelfde netwerk.

Ruil je oude Mac in voor korting op een nieuwe.

Heeft je oude Mac zijn beste tijd gehad, ruil 'm dan in voor korting op een nieuwe. Goed voor jou én het klimaat. Want Apple recycleert je oude computer tot het kleinste onderdeel. Bereken de waarde van je oude computer op onze inruilpagina.


Waarom Pure Lifestyle?

Pure Lifestyle is je Apple Authorised Reseller uit Ninove. Ons team van Apple experts werkt fulltime voor onze Apple-afdeling en garandeert je de allerbeste service. Sowieso installeren wij gratis je nieuwe Mac. En we zetten de gegevens over van je oude Mac. We zorgen ervoor dat je perfect overweg kan met je nieuwe maatje en je mag gratis naar workshops en opleidingen. En als het ooit om welke reden ook foutloopt, dan krijg je van ons tijdens de herstelling een gratis vervangtoestel. Exclusief als je je Mac bij Pure Lifestyle aankoopt.

Apple Mac mini