Apple iPhone X

Apple heeft altijd al een iPhone willen maken die één en al scherm is. Een iPhone waar je zo in opgaat dat je je er helemaal in verliest. Eentje die zo intelligent is dat hij reageert op een tikje, je stem of zelfs je blik. Met iPhone X is het zover!

 

Design & display

Eén en al scherm.

Met iPhone X is al wat je ziet van je iPhone een kristalhelder 5,8-inch scherm. Het ligt perfect in je hand en volgt de rondingen van iPhone X tot in de verste hoeken. Vooruitstrevende technologie zorgt er bovendien voor dat elk detail over de volledige oppervlakte haarscherp wordt weergegeven.


Super Retina HD-display.

Het 5,8-inch Super Retina HD-display in iPhone X is het eerste OLED-scherm dat voldoet aan de standaarden van iPhone met adembenemend natuur­getrouwe kleuren, diepe zwarttinten, een hoge resolutie (2436 x 1125) en helderheid, brede kleurweergave en een contrastverhouding van 1.000.000:1.

True Tone, een zegen voor je ogen.

Het Super Retina HD-display van iPhone X is uitgerust met True Tone-technologie. Een geavanceerde omgevings­licht­sensor stemt de witbalans op het scherm perfect af op de kleur­temperatuur van het licht om je heen. Daardoor zien afbeeldingen er op het display net zo natuurlijk uit als op papier, wat meer rust geeft voor je ogen.

Volwaardig HDR-display.

Het OLED-scherm in iPhone X is een volwaardig High Dynamic Range-display (HDR). Dankzij HDR worden zowel heel donkere als lichte delen tot in het kleinste detail perfect weergegeven. Je HDR-foto’s zien er nu nog adembenemender uit en je bekijkt films en tv-series van iTunes en Netflix in Dolby Vision en HDR10.

Meest accurate kleurweergave.

Het geavanceerde systeem voor kleurbeheer in het display van iPhone X steekt met kop en schouders boven al de rest uit. In welke kleurenmodus je films, apps of games ook bekijkt (P3 of sRGB), iPhone X geeft alles automatisch op de juiste manier weer. De kleuren die je ziet zijn dus precies zoals de regisseur of designer ze heeft bedoeld.


iPhone in z'n puurste vorm.

Met iPhone X komt er niets tussen jou en je iPhone. Zelfs geen thuisknop. Die is vervangen door nieuwe manieren van navigeren die toch helemaal vertrouwd aanvoelen. Je iPhone ontgrendelen, doe je voortaan met Face ID, een revolutionaire vorm van gezichtsherkenning. Je gezicht is dus voortaan je wachtwoord.


Zoveel technologie in zo weinig ruimte.

Een minuscule module boven het display bevat de meest geavanceerde technologie die Apple ooit heeft ontwikkeld, waaronder de camera’s en sensoren die Face ID mogelijk maken.

Een iPhone van glas.

Het sterkste glas ooit in een smartphone.

iPhone X is bijna helemaal gemaakt uit glas, het sterkste ooit in een smartphone, zowel aan de voor- als achterkant. Het glas kreeg een verstevigingslaag die maar liefst 50 procent dieper gaat dan normaal. Het gebruik van zeven lagen inkt zorgt voor precies de juiste tinten en dekking, en door de reflecterende optische laag worden de kleuren nog meer verdiept. Dankzij de vetafstotende coating veeg je vlekken en vinger­afdrukken bovendien moeiteloos weg.

Chirurgisch staal.

De roestvrijstalen band die om iPhone X heen loopt en hem verstevigt, is door Apple speciaal ontwikkeld. De legering is steviger en zuiverder dan in ander roestvrij staal, en het resultaat heeft een subtiele glans. Voor de spacegrijze uitvoering gebruikt Apple een speciaal proces om de kleur van de roestvrijstalen band precies af te stemmen op die van het glas.

Kan tegen spatten, water en stof.

iPhone X is met microscopische precisie gemaakt om bestand te zijn tegen spatten, water en stof.

Klaar voor een draadloze toekomst.

Apple wilde iPhone altijd al compleet draadloos maken. Dus ook vrij van oplaadkabels en koptelefoonsnoeren. Met de glazen achterkant en een ingebouwd draadloos oplaadsysteem is iPhone X helemaal klaar voor een draad­loze toekomst.

Voelt vertrouwd aan.

Intuïtieve bewegingen.

Je iPhone gebruiken zonder de vertrouwde thuisknop heb je zo in de vingers. Even naar boven of beneden swipen (of vegen), het voelt helemaal vertrouwd aan. Met één swipe van onder naar boven kom je direct in het beginscherm. Of omgekeerd - van boven naar onder - kom je in het volledig aanpasbare bedieningspaneel.


Face ID

Je gezicht is je veilige wachtwoord.

Wat is er nog natuurlijker dan een aanraking? Een blik. Dat is de gedachte achter Face ID, een krachtig en veilig verificatie­systeem dat nog handiger is dan Touch ID. Voortaan is je gezicht je wacht­woord. Met Face ID kun je je iPhone op een veilige nieuwe manier ontgrendelen en inloggen. Snel, makkelijk en intuïtief. Gewoon door ernaar te kijken. En Face ID werkt ook in het donker.

Analyseert 30.000 reliëfpunten.

Face ID wordt mogelijk gemaakt door het TrueDepth-camerasysteem bovenaan. Dat bestaat uit revolutionaire technologieën die in real time samenwerken en je gezicht direct herkennen aan de hand van gedetailleerde reliëfmetingen. Door ruim 30.000 onzichtbare punten te projecteren, wordt er een unieke scan van je gezicht gemaakt. Een infraroodcamera legt een afbeelding van het punten­patroon vast en stuurt die naar de A11 Bionic-chip in iPhone X. Die chip gaat alles bliksemsnel analyseren om zo het reliëf van je gezicht heel nauw­keurig in kaart te brengen.

Eens herkend, altijd herkend.

De A11 Bionic-chip in iPhone X bevat een zelflerend systeem, waardoor hij veranderingen in je gezicht herkent. Zet dus gerust een bril op, laat je baard groeien of draag een hoed of muts. Je vrienden herkennen je misschien niet, maar iPhone X wel. En dankzij onzichtbaar infrarood licht herkent hij je zelfs in het donker. De scan van je gezicht wordt bovendien versleuteld en beschermd. Iemand met slechte bedoelingen komt dus bedrogen uit: Face ID is niet voor de gek te houden met foto’s of maskers.

Zo slim dat het alleen werkt als jij dat wil.

Voor extra veiligheid weet Face ID waar je je aandacht op richt. Dit betekent dat je iPhone alleen wordt ontgrendeld als je er met open ogen naar kijkt.

Meer dan alleen ongrendelen.

Naast ontgrendelen kan je met Face ID meldingen en berichten weergeven en het scherm verlicht houden als je aan het lezen bent. Het geluid van een wekker of beltoon meteen zachter zetten als je naar je telefoon kijkt. En Animoji versturen in Berichten.

TrueDepth-camera.

Op jou en de toekomst gericht.

Het TrueDepth-camera­systeem bovenaan het scherm bevat geavanceerde camera’s en sensoren die nauw samenwerken met de krachtige A11 Bionic-chip in iPhone X. Die interactie creëert een wereld aan nieuwe mogelijkheden, uniek voor iPhone X. Zoals Face ID, Portretmodus met een schitterend scherptediepte-effect en Animoji, emoji's die je gezichtsuitdrukking en stem nabootsen.

Portret­belichting

Voor selfies met profes­sionele effecten.

Portretbelichting is een nieuwe functie in Portretmodus. Complexe algoritmen analyseren hoe licht op je gezicht valt. Daarna worden die gegevens gebruikt voor het creëren van professionele belichtings­effecten.

Belichtingseffecten.

Portretbelichting bestaat uit vijf belichtingseffecten, gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de kunst van portret­fotografie. Eén ervan is natuurlijk licht (foto links): je gezicht scherp in beeld tegen een onscherpe achtergrond.

Studiolicht en contourlicht.

Studiolicht (foto 2): een cleane foto met je gezicht mooi uitgelicht. Contourlicht (foto 3): schitterende schaduwen met lichte en donkere elementen.

Toneellicht.

Toneellicht (foto 4): je gezicht in de spotlights tegen een diepzwarte achtergrond. Toneellicht mono (foto rechts): idem als toneellicht maar met een klassieke zwart-witlook.

Animoji. Kruip in de huid van een emoji.

De TrueDepth-camera in iPhone X kan maar liefst 50 verschillende spierbewegingen analyseren, en zo je uitdrukkingen nabootsen met 12 Animoji. Die Animoji spreken met jouw stem, en je kunt je video’s delen via Berichten.


Twee 12-MP camera’s

De kunst van het fotograferen makkelijker gemaakt.

Kan een camera meer vastleggen dan het blote oog kan zien? Om daar achter te komen, combineerde Apple sneller reagerende camera’s met optische beeld­stabilisatie en met het zelflerende systeem van de A11 Bionic-chip in iPhone X. Het resultaat is een fotografiesysteem dat meer ziet, begrijpt en doet.

Groothoek- en telelenscamera.

iPhone X heeft achteraan een dubbele 12-MP-camera. Beide camera's hebben een grotere en snellere 12-MP sensor, een nieuwe kleurenfilter, verbeterde pixeltechnologie en optische beeldstabilisatie.

Optische beeldstabilisatie voor beide lenzen.

Beide camera’s aan de achterkant zijn voorzien van optische beeld­stabilisatie en snel reagerende lenzen. Zo maak je schitterende foto’s en video’s, ook bij weinig licht.

Optische zoom.

Dankzij de groothoek- en telelens­­­camera’s op iPhone X beschik je over optische zoom om je onderwerp nog dichterbij te brengen. Tot 10x digitale zoom voor foto’s en tot 6x digitale zoom voor video’s.

Nieuwe, geavanceerde ISP.

Dankzij de slimme, door Apple ontworpen beeldsignaal­processor (ISP) haal je méér uit elk fotomoment. Hij herkent mensen, beweging en belichting. Zo worden je foto’s al geoptimaliseerd nog voordat je ze hebt gemaakt. Daarnaast biedt de ISP geavanceerde pixelverwerking, brede kleur­registratie, snellere autofocus en betere HDR-foto’s.

Nieuwe filters. Betere flits. Meer fun.

Vanaf het moment dat je een foto maakt tot je laatste edit, zorgt iPhone X moeiteloos voor spectaculaire resultaten. En dankzij de nieuwste HEIF-compressietechnologie zijn de foto’s die je nu neemt maar half zo groot als voorheen. Zonder in te leveren op kwaliteit.

Live Photo-effecten en nieuwe filters.

Verander je favoriete Live Photo in een grappige video die zich blijft herhalen. Voeg nieuwe indrukwekkende effecten toe of nieuwe filters voor natuurlijkere huidskleuren of om portretten een klassieke uitstraling te geven.

True Tone Flash met 4 leds en Slow Sync.

Slow Sync combineert een lange sluitertijd met een korte, pulserende flits. Ideaal als er weinig licht is. En met de True Tone Flash met vier leds is de belichting tot 40 procent gelijkmatiger, waardoor je minder overbelichte plekken krijgt.

Video’s die zo de bioscoop in kunnen.

Met iPhone X maak je spectaculaire video’s. De door Apple ontworpen video­codering biedt beeldverwerking in real time voor een optimale beeldkwaliteit. En dankzij HEVC-compressie zijn je videobestanden nog maar half zo groot als voorheen. Zonder in te leveren op kwaliteit.

Stabielere video's.

Geavanceerde videostabilisatie maakt gebruik van een nieuwe, grotere sensor en een krachtige beeldsignaalprocessor om je opnames stabieler te maken. En optische beeldstabilisatie is ontwikkeld om bewegingsonscherpte tegen te gaan, ook in video’s die gemaakt zijn bij weinig licht.

4K-video

Tot 60 bps.

Slo-mo

1080p tot 240 bps

Timelapse

Video


Clips

Video’s die je overal mee naartoe nemen.

Clips is een gratis app van Apple waarmee je leuke video’s met bijvoorbeeld tekst, graphics en effecten kunt maken en delen. De nieuwe Selfie Scenes op iPhone X maken Clips nu nog leuker: laat je dankzij de TrueDepth-camera omgeven door geanimeerde landschappen, abstracte kunst en zelfs het interieur van de Millennium Falcon uit Star Wars: The Last Jedi.


A11 Bionic-chip.

Superintelligent.

iPhone X is uitgerust met de krachtige A11 Bionic-chip en een neural engine die tot 600 miljard taken per seconde kan uitvoeren. Het is dankzij deze chip en een zelflerend systeem dat Face ID onder meer veranderingen in je gezicht kan herkennen.

Ongeëvenaard krachtig.

De vier efficiency-cores van de gloednieuwe CPU zijn tot wel 70 procent sneller dan die van de A10 Fusion-chip in iPhone 7. En de twee prestatie-cores zijn tot 25 procent sneller.

Neural engine

Superefficiënt.

Een neural engine is specifiek gebouwd voor zelflerende systemen, een vorm van kunstmatige intelligentie waarmee computers leren door te observeren. De neural engine in de A11 Bionic-chip heeft twee cores die mensen, locaties en objecten verbazingwekkend snel en efficiënt herkennen. Hij kan per seconde maar liefst 600 miljard taken uitvoeren en maakt Face ID en Animoji mogelijk.

Augmented Reality

Realistischer dan ooit.

Dankzij de nieuwste AR-technologie kan je je huis digitaal inrichten, een stad verkennen waar je nog nooit bent geweest of zelfs een nieuwe tatoeage uitproberen. Met de A11 Bionic-chip in iPhone X zien AR-games en -apps er soepeler en realistischer uit dan ooit.

Een chip die slimmer met energie omgaat.

De A11 Bionic-chip gaat efficiënt om met zijn enorme kracht door taken te verdelen tussen de verschillende cores. De dingen die je het vaakst doet, zoals berichtjes sturen en internetten, gaan hierdoor sneller en kosten minder energie. Door de prestatiecontroller van de tweede generatie gaat de speciaal ontworpen batterij tot twee uur langer mee tussen oplaad­beurten dan die van iPhone 7.


Draadloos opladen voor een draad­loze wereld.

iPhone X is helemaal klaar voor een draad­loze toekomst. Hij wordt geleverd met een Lightning-naar-USB-kabel en stroomadapter, maar je hebt eigenlijk zelfs geen oplaadkabel meer nodig. Dankzij de glazen achterkant en een efficiënt oplaadsysteem hoef je je iPhone X alleen maar neer te leggen op een geschikte lader om hem op te laden.

Draadloze Qi-laders.

Je iPhone X draadloos opladen kan via draadloze Qi-opladers. Die tref je steeds vaker aan in hotels, cafés en luchthavens over de hele wereld. Belkin en Mophie ontwikkelden er beiden ook voor iPhone 8 en iPhone X. En in 2018 komt van Apple de elegante, superdunne nieuwe AirPower-mat op de markt. Daarmee kun je meerdere toestellen (zoals je iPhone, Apple Watch en AirPods) draadloos opladen, zonder dat je ze precies op een bepaald punt hoeft te plaatsen.

Apple iPhone X