Apple iPhone 11 Pro

Een gloednieuw triplecamera-systeem. Batterij voor een hele dag. De snelste chip van alle smartphones. En het helderste iPhone-display ooit. iPhone is nu Pro.

Pro-camerasysteem

De overoverover­treffende trap.

Nieuw: het eerste triple camera-systeem dat geavanceerde technologie combineert met de kenmerkende eenvoud van iPhone. Krijg tot vier keer meer in beeld. Maak prachtige foto's bij weinig licht. Maak video's in de hoogste kwaliteit op een smartphone, en bewerk ze op dezelfde manier als je foto's. Je weet niet wat je ziet.

Ultragroothoekcamera

 • Brandpuntsafstand 13 mm
 • Diafragma ƒ/2.4
 • Lens met 5 elementen
 • Beeldhoek 120°
 • Tot 4x meer in beeld
 • 12-MP sensor

Groothoekcamera

 • Brandpuntsafstand 26 mm
 • Diafragma ƒ/1.8
 • Lens met 6 elementen
 • Optische beeldstabilisatie
 • 100% Focus Pixels
 • Nieuwe 12-MP sensor

Telelenscamera

 • Brandpuntsafstand 26 mm
 • Diafragma ƒ/2.0
 • Lens met 6 elementen
 • Optische beeldstabilisatie
 • 2 x optische zoom
 • 12-MP sensor

Uitgebreid gezichtsveld.

Op iPhone 11 Pro kun je vanuit de telelens­camera helemaal uitzoomen tot de ultragroothoek­camera. Dat is in totaal maar liefst 4x optische zoom.

Gebruiksvriendelijk

Een elegante, heldere interface.

Met de bredere beeldhoek zie je wat er buiten beeld gebeurt, waarna je maar hoeft te tikken om het vast te leggen. En het enige dat tussen jou en je onderwerp komt, is een nieuwe profes­sionele camera-interface. Zo beleef je het moment helemaal.
4K-video.

Filmen. Spiegelen. Zoomen. Croppen. Inkorten. Belichten. Tweaken. Genieten.

iPhone 11 Pro heeft de hoogste videokwaliteit van alle smartphones. Op iPhone 11 Pro maak je levensechte en supervloeiende video’s met méér detail. Dankzij de enorme rekenkracht kun je 4K-video opnemen met uitgebreid dynamisch bereik en videobeeld­stabilisatie, allemaal met 60 bps. Je hebt ook meer creatieve vrijheid, want je krijgt vier keer meer in beeld en je kunt gebruikmaken van veelzijdige nieuwe bewerkings­tools.

A13 Bionic-chip

voor beeldverwerking in real time.

Audiozoom

om de audio af te stemmen op het beeld.

4 x meer in beeld

met de ultragroothoekcamera.

Supereenvoudig video's bewerken.

Boem. Je bent in één klap editor.

In iOS 13 kun je video's bewerken zoals je dat met foto's doet. Denk aan roteren, bijsnijden, automatisch verbeteren, filters toevoegen en nog veel meer.

Ultragroothoek

Pak alles mee.

Als je niet alles in beeld krijgt, zoom je gewoon uit. Met de nieuwe ultragroothoek­­camera kun je namelijk vier keer meer van de omgeving vastleggen. Alsof je naar achteren stapt – héél ver naar achteren – zonder te bewegen. Dat effect heb je ook op kleinere oppervlakten. Het is net alsof je een stap achteruit zet om meer van je omgeving vast te leggen. En met een beeldhoek van 120° is de ultragroothoekcamera ideaal voor landschapsfotografie. Laat die grandioze gebergten, torenhoge kathedralen en iconische skylines dus maar komen.

Groothoek

Perspectief.

De groothoekcamera zorgt voor een kunstig perspectief als je dichtbij staat. Een professionele techniek, leuk om mee te experimenteren.Nachtmodus

Dag en nacht verschil.

Of het nu gaat om een diner bij kaarslicht of een maan­­overgoten strand, dankzij de nieuwe automatische Nachtmodus en de A13 Bionic-chip maak je nu bij weinig licht foto’s die op iPhone nooit eerder mogelijk waren. En dat gaat helemaal automatisch. Je kunt ook zelf met de regelaars experimenteren, voor nog meer detail en minder ruis.

Op de onderstaande foto's zie je links nachtmodus uit en rechts nachtmodus aan.

Portretmodus.

Sprekender dan ooit.

Omdat de drie camera’s samen­werken, kun je nóg meer aan je portretten toevoegen. Met het high-key mono-effect in iOS 13 maak je zwart-witfoto’s van studiokwaliteit. En met Portret­belichting bepaal je zelf welke licht­intensiteit het beste bij je onderwerp past, net zoals je in een studio zou doen. Hoe mooi is dat?

Slimme HDR.

En jij dacht dat je foto’s niet beter konden.

Slimme HDR van de volgende generatie maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om de details in licht en schaduw te verfijnen. En aan de hand van machine learning worden de gezichten op de foto nu herkend en opnieuw belicht als dat nodig is. Kortom, iPhone 11 Pro kan details in zowel het onderwerp als de achter­grond automatisch aanpassen. Er zijn zelfs spiegelreflex­camera’s die dat niet kunnen.

In een flits van foto naar video.

Stel, je bent foto’s aan het maken en je ziet iets dat je wilt filmen. Dankzij QuickTake hoef je niet meer te switchen naar een andere modus. Houd gewoon je vinger op de sluiterknop en je begint met filmen. Wil je daarmee doorgaan? Swipe dan naar rechts. En om foto’s te maken in de burst-modus, swipe je naar links.

Selfie wordt slofie.

Met de nieuwe 12-MP TrueDepth-camera maak je superleuke videoselfies in slowmotion met 120 bps, of film je in 4K met 60 bps. Voor foto’s zoomt de camera nu automatisch uit als je je iPhone kantelt, zodat je iedereen erop krijgt. Want ja, ook selfies kunnen ‘Pro’ zijn.

Nog meer coole camerafeatures.

 • 40% meer licht vastleggen met de telelens­camera
 • 36% helderdere True Tone Flash met Slow Sync
 • Geen sluitervertraging
 • 6 belichtings­effecten in Portretmodus
 • 2x meer hoogte voor panoramafoto’s
 • OBS optische beeld­stabilisatie

Pro-display

Super Retina XDR.
Een scherp contrast met de rest.

Het Super Retina XDR-display van iPhone 11 Pro is het helderste, scherpste iPhone-display ooit. Het heeft niet één, maar twee nieuwe helderheids­pieken, en weet ook wanneer die moeten worden gebruikt. Het levert maximaal 800 nits als je in de zon staat - wat handig is als je onderweg foto’s maakt en je favorieten uitkiest - en tot 1200 nits voor content met extreem dynamisch bereik. Alsof je een Pro Display XDR op je iPhone hebt.

Licht en donker tot in het extreme.

Het nieuwe Super Retina XDR-display is niet alleen helderder en slimmer, maar verbruikt ook tot 15 procent minder energie. Omdat elke pixel licht geeft, kan het display individuele pixels uitschakelen om diepere zwart­tinten te produceren. Het nieuwe XDR-display maakt gebruik van een efficiëntere OLED en het paneeldesign is geoptimaliseerd voor 2 nieuwe recordniveaus van helderheid: één voor in zonlicht en een andere voor het bekijken van HDR-foto’s en -films. iPhone 11 Pro kan de helderste delen van het display herkennen en die nog helderder kan maken.

Tot 800 nits

voor betere zichtbaarheid in zonlicht.


Tot 1200 nits

voor HDR-foto’s en HDR10-films.


2.000.000:1

contrast­verhouding


458 pixels

per inch


Speciale OLED-technologie

met consistente kleuren en helderheid, ook in de hoeken.


Brede kleurweergave

met systeem­breed kleurmanagement voor ongelooflijk accurate kleuren.


True Tone

stemt de witbalans af op het licht om je heen, wat aangenamer is voor je ogen.

Diepe zwarttinten

die vooral in de Donkere modus van iOS 13 prachtig tot hun recht komen.


Night Shift

kan elke avond de kleuren op het display wat warmer maken.


Haptic Touch

laat je alles sneller doen, zoals selfies nemen zonder de Camera-app te openen.

A13 Bionic-chip

Van Pro-prestaties gesproken.

De A13 Bionic-chip is de snelste chip ooit in een smartphone. Hij is gebouwd met het oog op machine learning, waardoor er dingen mogelijk worden waar andere smart­phones alleen van kunnen dromen. Sterker nog, de A13 Bionic-chip is zó snel, krachtig en intelligent dat hij zijn tijd ver vooruit is. En jij krijgt de voorsprong!

64-bits Fusion-architectuur

De prestatiecores kunnen complexe taken sneller dan ooit verwerken, terwijl de speciale efficiency-cores de alledaagse taken afhandelen. Dit zorgt voor een enorme sprong in batterijduur.

Snelste CPU in een smart­phone

De twee prestatiecores van de CPU zijn tot 20% sneller en verbruiken tot 30% minder energie. En de vier efficiency-cores zijn tot 20% sneller en verbruiken 40% minder energie.

Snelste GPU in een smart­phone

De door Apple ontwikkelde graphics-chip is tot 20% sneller en verbruikt tot 40% minder energie. Ideaal voor snelle prestaties in games en de nieuwste AR-ervaringen.

Neural Engine voor geavanceerde machine learning

De door Apple ontwikkelde Neural Engine heeft acht cores, is tot 20% sneller en verbruikt tot 15% minder energie. Hij vormt de drijvende kracht achter het triple camera-systeem, Face ID, AR-apps en nog veel meer.

Machine learning-versnellers

De twee nieuwe machine learning-versnellers in de CPU zijn tot zes keer sneller in het maken van ingewikkelde matrix-berekeningen, waardoor de CPU meer dan een biljoen bewerkingen per seconde kan uitvoeren.

Core ML 3 voor machine learning in apps

Om ontwikkelaars de machine learning van de A13 Bionic-chip te laten gebruiken, werkt Core ML3 nu samen met de machine learning-controller om taken automatisch via de CPU, GPU of Neural Engine te laten gaan.

Grootste sprong in batterijduur ooit.

Een extra uurtje batterij zou fijn zijn. Wat dacht je van vier?

Om te zorgen voor vier uur extra batterijduur, moet je verder kijken dan de batterij. Apple heeft de batterij, de chip, het display en de software zo op elkaar afgestemd dat je iPhone nog beter en efficiënter presteert.

Het display is tot 15% energiezuiniger dan het scherm van iPhone XS. iOS 13 maakt alles wat je doet nog efficiënter. En voor alledaagse taken gebruikt de A13 Bionic-chip vier speciaal ontwikkelde efficiency-cores. De A13 Bionic-chip weet precies waar en wanneer de iPhone stroom nodig heeft en levert die met uiterste precisie aan.

En dankzij de snellaadfunctie is je iPhone al 50% opgeladen in ongeveer 30 minuten.

Gehard tot op de laatste molecule.

iPhone 11 Pro heeft het sterkste glas van alle smartphones. Vooraan en achteraan. De iPhone is met precisie gefreesd uit een enkel stuk glas en ionenuitwisseling zorgt voor extra stevigheid. De omranding is gemaakt uit chirurgisch roestvrij staal.

De meest waterbestendige iPhone ooit.

Nooit meer watervrees.

iPhone 11 Pro voldoet aan de bestendigheidsnorm IP68 en is waterbestendig tot 30 minuten en 4 meter diep. Hij is spatbestendig tegen vloeistoffen als koffie, thee en frisdrank. En stofbestendig dankzij met grote precisie verzegelde sluitingen.

Kan het wat preciezer? Jazeker.

De nieuwe door Apple ontworpen U1-chip maakt gebruik van Ultra Wideband-technologie om de precieze locatie te berekenen van andere Apple devices met een U1-chip. Alsof je een nieuw zintuig aan iPhone toevoegt, wat voor geweldige nieuwe mogelijk­heden gaat zorgen. Dankzij de U1-chip en iOS 13 kun je je iPhone nu op die van een ander richten, waardoor AirDrop dat device prioriteit geeft en je bestanden sneller kunt delen. En dat is nog maar het begin.

Face ID is nu 30 procent sneller.

Het werkt van verder weg. Vanuit meer hoeken. En het is nog steeds de veiligste vorm van gezichts­herkenning in een smart­phone.

Privacy is standaard.

Alles aan iPhone is ontworpen om je privacy te beschermen. Face ID-gegevens staan altijd alleen op je iPhone en worden niet bewaard als back-up in iCloud of ergens anders. Kaarten laat zien waar je naartoe gaat, zonder anderen te laten weten waar je bent. Elke iMessage is versleuteld. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Ruil je oude iPhone in.

Heeft je oude iPhone zijn beste tijd gehad, ruil 'm dan in voor korting op een nieuwe. Goed voor jou én het klimaat. Bereken de waarde van je oude iPhone of smartphone op onze inruilpagina.

Dolby Atmos. Ruimtelijke audio. En audio delen.

Het geluid van je iPhone beweegt door de ruimte om je heen, alsof je het allemaal zelf beleeft. Dankzij ruimtelijke audio klinkt het geluid alsof je in de bioscoop zit. Wist je trouwens dat je twee paar AirPods tegelijk kan verbinden met je iPhone?

Snelladen en draadloos opladen.

Haast? Binnen 30 minuten laad je hem tot 50% op met de meegeleverde 18 W-adapter. En om je iPhone draadloos op te laden, hoef je 'm alleen maar op een Qi-oplader te leggen.

Hogere wifisnelheden. Tot 30 LTE-banden.

Met wifi 6 (802.11ax) kun je content tot 38% sneller downloaden. En dankzij LTE van Gigabitklasse heb je wereldwijd de beste roaming. Als je provider dual-sim ondersteunt, kan je een tweede lijn toevoegen.

1 jaar gratis Apple TV+

Het beste van de allerbeste tv- en filmmakers.

Apple TV+ is een nieuwe streamingdienst van Apple, waar de allerbeste tv- en filmmakers hun eigen unieke verhalen vertellen. Met exclusieve films en series in uiteen­lopende genres.

Apple iPhone 11 Pro