Apple AirPort Time Capsule

Met AirPort Time Capsule, een externe harde schijf die draadloos communiceert met Time Machine in macOS X, maak je automatisch back-ups van één of meerdere Macs. Het is daarnaast ook een volwaardig basisstation voor het opzetten of uitbreiden van een 802.11ac Wi-Fi-netwerk.

Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
AirPort Time Capsule 2 TB
€ 329,00

Overzicht

Eigenschappen

Automatisch en draadloos back-ups maken. 

AirPort Time Capsule heeft een harde schijf van 2TB aan boord en communiceert automatisch en draadloos met Time Machine in OS X. Je Mac zorgt dus helemaal zelf voor z'n dagelijkse back-ups. Er komen geen kabels aan te pas: AirPort Time Capsule communiceert draadloos met je Mac. Met meerdere Macs zelfs. Want met AirPort Time Capsule kan je van alle Macs in huis op één centrale plek een back-up bewaren – automatisch, draadloos en op de achtergrond.

Een supersnel draadloos 802.11ac Wi-Fi-netwerk.

Met AirPort Time Capsule kan je makkelijk een eigen WiFi-netwerk aanmaken of een bestaand draadloos netwerk uitbreiden, voor een nog groter bereik. AirPort Time Capsule maakt gebruik van de nieuwste 802.11ac WiFi-technologie en is compatibel met oudere WiFi-standaarden. Het systeem heeft bovendien een nieuw ingebouwd antennesysteem voor een nog krachtiger en helderder signaal. Als je internetprovider de nieuwste technologie ondersteunt, kan je met AirPort Time Capsule tot 3 keer sneller draadloos werken dan voorheen. En omdat AirPort Time Capsule gelijktijdig actief is op de 2,4-GHz en de 5-GHz frequentie, maakt je WiFi-toestel (je Mac, je iPhone, iPad, enz) automatisch verbinding met de best beschikbare frequentie voor de beste prestaties.

Ontworpen met het oog op prestaties. 

De nieuwe, krachtige antennes zijn bovenin het verhoogde ontwerp geplaatst. Hierdoor geeft AirPort Time Capsule zijn signalen af vanaf een hoger punt. Daarnaast is het aantal antennes uitgebreid. Het zijn er nu zes: drie voor de 2,4-GHz frequentie en drie voor de 5-GHz frequentie. In combinatie met de nieuwe 802.11ac-technologie is de nieuwe AirPort Time Capsule het allersnelste én krachtigste Apple basisstation ooit.

Eenvoudige configuratie voor iOS en OS X. 

AirPort Time Capsule installeren met je Mac of iOS-toestel is kinderspel. Sluit je ADSL- of kabelmodem aan op AirPort Time Capsule en met de ingebouwde configuratie-assistent op je Mac of iOS-toestel maak je bliksemsnel én makkelijk een nieuw draadloos netwerk aan. 

Deel je harde schijf of printer. AirPort Time Capsule kan elke externe USB-schijf omtoveren tot een beveiligde schijf die je kunt delen via je Wi-Fi-netwerk. Al je documenten, video’s, foto’s en andere bestanden zijn direct beschikbaar voor iedereen op het netwerk, voor zowel Mac- als pc-gebruikers. Je kan zelfs een printer aansluiten op de USB-poort en die draadloos delen.

Draadloze ondersteuning voor 50 gebruikers.

En dus voor 50 Macs en pc's, iPods, iPhones, iPads, enz.

Compatibiliteit en beveiliging.

AirPort Time Capsule is compatibel met zowat elk toestel dat WiFi ondersteunt. Het is compatibel met de WiFi-standaarden 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n en 802.11ac. AirPort Time Capsule heeft bovendien een ingebouwde firewall aan boord om je netwerk te beschermen tegen aanvallen vanaf het internet. Je kan dus met een gerust hart surfen! 

Aansluitingen:

 • 1 Gigabit Ethernet WAN-poort
 • 3 Gigabit Ethernet LAN-poorten
 • 1 USB 2.0-poort
 • Ingebouwde voeding

Configuratie en beheer: systeemvereisten

 • Een Mac met OS X Lion versie 10.7.5 of hoger en AirPort-configuratieprogramma 6.3
 • Een iOS-toestel met iOS 5 of hoger en de AirPort-configuratie-app 1.3

Back-ups maken met Time machine

 • Eén of meerdere Macs met OS X versie 10.5.7 of hoger

Draadloze toegang: systeemvereisten

 • Elk Wi-Fi-toestel met een 802.11a/b/g/n/ac-voorziening.

Gedeeld printen met een USB-printer: systeemvereisten

 • Een Mac met OS X versie 10.2.7 of hoger
 • Een pc met Windows XP (SP3), Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1) of Windows 8

Gedeelde USB-schijf: systeemvereisten

 • Een Mac met OS X versie 10.4.8 of hoger
 • Een pc met Windows XP (SP3), Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1) of Windows 8

Afmetingen.

Hoogte 16,8 cm - diameter 9,8 cm

Gewicht.

945 gram

Apple AirPort Time Capsule