Apple 27-inch iMac met Retina 5K-Display

iMac was altijd al een bloedmooie desktop computer. Fluisterstil en ruimtebesparend. En de nieuwe iMac is sneller en krachtiger dan ooit met compleet nieuwe processors, geavanceerde graphics, innovatieve opslagmogelijkheden en snellere verbindingen. En alles komt tot leven op het glashelder, haarscherp en buitengewoon kleurrijk Retina 5K-display.


Een schitterend idee.
Meer dan ooit.

iMac is sneller en krachtiger dan ooit. Hij is nu uitgerust met Intel Core i5- en i7-processors van de zevende generatie en heeft de nieuwste snelle graphics en aansluitmogelijkheden aan boord. Ook de opslagsnelheid staat op een hoger plan: de snelle, grote Fusion Drive is nu verkrijgbaar als standaardconfiguratie. Met deze iMac doe je alles wat je graag doet op je Mac. En altijd op topsnelheid. Met het helderste Retina-display ooit.Prestaties.

Denk snel. Denk sneller.

iMac is niet alleen de mooiste desktop computer allertijden, het is ook een rasechte snelheidsduivel. iMac 27-inch met Retina 5K-display is voorzien van een compleet nieuwe quad-core Intel Core i5-processor van de zevende generatie. Die kan je verder uitbreiden met een quad-core Intel Core i7-processor - ook al van de zevende generatie - met topsnelheden tot 4,2 GHz.


Nog meer power onder de kap.

Turbo Boost biedt je zelfs nog meer kracht als je processor­­intensieve apps als Logic Pro (muziekproductie) of Final Cut Pro (videobewerking) gebruikt. Het gebeurt allemaal achter de schermen, maar het verschil merk je aan alles.


Graphics. Wow.

Foto's. Films. Games. Alles op iMac ziet er adembenemend uit. Alles komt tot leven. En je lijkt je middenin de actie te bevinden. Dat is te danken aan de Radeon Pro 580, een geavanceerde grafische kaart met maar liefst 8 GB eigen VRAM. Die zorgt voor geweldige visuele effecten, 3D-graphics en geavanceerde mogelijkheden voor videobewerking.

Supersnelle opslag.
Supersnel van begrip.

Bij opslag draait het om ruimte en snelheid. De nieuwe iMacs zijn voorzien van SSD-flashopslag die tot wel de helft sneller is dan in de vorige generatie iMac. En met een Fusion Drive hoef je geen concessies te doen. Niet op snelheid. En niet op ruimte. De apps en bestanden die je het meest gebruikt, worden automatisch bewaard in snelle flashopslag. De rest gaat naar een harde schijf met veel capaciteit. Opstarten, apps openen, foto’s importeren, met Fusion Drive gaat het allemaal veel sneller en efficiënter.Retina-display. Nu nog briljanter.

Helderder dan ooit.
Meer kleuren dan ooit.

Het Retina-display van de nieuwe iMac is nu nog levendiger. Beelden spatten van het scherm, met één miljard kleuren en een helderheid van 500 nits. En de pixeldichtheid is zo hoog dat je de losse pixels niet van elkaar kunt onderscheiden.

De kleur die je fotografeert, is de kleur die je ziet.

De wereld zit vol spectaculaire kleuren en iMac laat er nu nog meer op je scherm zien. Wel 1 miljard. Het Retina-display heeft een P3-kleurweergave en gebruikt geen witte standaard-leds maar geavanceerde rood-groene fosfor-leds. De verhouding tussen de drie kleuren rood, groen en blauw wordt op een evenwichtige manier vertaald in levensechte, meer gebalanceerde kleuren.


Thunderbolt 3. Nieuwe connecties waarmee je verder komt.

De nieuwe iMac bevat twee Thunderbolt 3-poorten (USB-C), voor supersnelle gegevensoverdracht tot 40 Gbps voor externe schijven en camera’s, en twee keer zo veel bandbreedte voor video en aangesloten displays. Vier USB 3-poorten geven je ruim voldoende mogelijkheden voor het aansluiten van randapparaten zoals printers, een iPhone, iPad of flashdrive. En iMac heeft ook Gigabit Ethernet, supersnelle WiFi (via drie datastromen) en Bluetooth 4.2 aan boord.


Twee keer zo snel en twee keer zo veel bandbreedte als de vorige generatie.

Thunderbolt 3 is razendsnel en ook nog eens heel veelzijdig. Thunderbolt 3 doet er bijvoorbeeld minder dan een minuut over om 14 uur HD-video over te zetten. Of 25.000 foto's of 10.000 muzieknummers. En op één Thunderbolt 3-poort kan je tot zes Thunderbolt-apparaten doorlussen, zonder dat je een hub of switch nodig hebt. Zo kan je een externe harde schijf aansluiten op je Mac en vervolgens een display op je harde schijf.

Laat zien wat je in huis hebt.

Voor professionele taken kan je via Thunderbolt 3 meerdere schermen aansluiten als aanvulling op het display van je iMac. Thunderbolt 3 ondersteunt één extra 5K-display of twee 4K-displays, goed voor in totaal meer dan 32 miljoen pixels.


Massa’s mogelijkheden in slechts 5 millimeter.

iMac was altijd al de ultieme combinatie van vorm en functionaliteit. Alle onderdelen - van de processor tot het geheugen, opslagruimte en grafische kaart - zitten in één strak en simpel design. En de nieuwe iMac zit boordevol gloednieuwe technologie voor absolute topprestaties. Toch is hij aan de randen nog steeds 5 mm dun.

Ergonomisch ontwerp.

Het haarscherpe beeldscherm van de iMac zit stevig vast aan een solide aluminium voet dat amper 17,5 cm plaats in beslag neemt. Om de juiste kijkhoek te bepalen, kan je het scherm ietsje naar voor of achter kantelen.

Virtuoos. En nu ook virtueel.

Virtual reality maakt z’n debuut op iMac. Je kunt nu 360°-video editen in apps als Final Cut Pro, en geavanceerde 3D VR-content creëren.

Virtuoos. En nu ook virtueel.

Virtual reality maakt z’n debuut op iMac. Je kunt nu 360°-video editen in apps als Final Cut Pro, en geavanceerde 3D VR-content creëren.

Apple accessoires.

Oplaadbaar. Opmerkelijk.

Apple levert het draadloze toetsenbord Magic Keyboard mee en Magic Mouse 2. Optioneel is Magic Trackpad 2 verkrijgbaar en het nieuwe draadloze Magic Keyboard met numeriek toetsenblok. Allen oplaadbaar via een Lightning-connector, zonder wegwerpbatterijen.

Magic Keyboard.

Het meegeleverde Apple Magic Keyboard is een draadloos AZERTY-toetsenbord met een ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterij. Met zijn lage profielhoek en full-size toetsen is het aangenaam en precies typen. Voor wie veel met cijfers werkt, is het nieuwe, optionele, en draadloze Magic Keyboard (AZERTY) met numeriek toetsenblok superhandig.

Magic Mouse 2.

Magic Mouse 2 is een draadloze Multi-Touch muis met een ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterij. Dankzij zijn pluimgewicht en lage profielhoek ligt Magic Mouse 2 soepel in de hand. Ze glijdt vlotjes over je bureau, terwijl het Multi-Touch-oppervlak bovenaan zorgt voor een ongekend comfort.

Magic Trackpad 2

Met Magic Trackpad 2 - voorzien van een oplaadbare batterij - brengt Apple Force Touch naar je desktop. Magic Trackpad 2 heeft over de gehele breedte een glazen oppervlak. Door het lage profiel scrol en swipe je sneller en vlotter dan ooit. En met Force Touch-technologie krijg je meer gedaan naarmate je harder op het oppervlak drukt.

macOS High Sierra.

Je Mac naar nieuwe hoogten.

Het kloppend hart van je Mac.

Alles wat je op je Mac doet, begint bij het besturings­systeem macOS. Met macOS High Sierra profiteer je van nieuwe, geavanceerde technologie en nog verbeterde features. Dit is macOS op het allerhoogste niveau.Alweer een niveau hoger.

macOS High Sierra maakt de belangrijkste functies van je Mac - zoals de opslag van je gegevens - nog beter. Video’s worden efficiënter gestreamd. En je haalt nog meer uit de grafische processor. Met de nieuwe functies in Foto’s wordt foto’s bekijken, ordenen en bewerken makkelijker dan ooit. Browsen in Safari wordt persoonlijker. En in Mail vind je sneller dat ene mailtje dat je zoekt. macOS High Sierra tilt alles naar een hoger plan.

Boordevol apps.

Elke nieuwe Mac zit boordevol apps waarmee je zowel creatief als productief aan de slag kunt. Van Foto's en iMovie tot GarageBand voor het beheren en bewerken van je foto's en video's en het maken van muziek. Tekstverwerking, spreadsheets en presentaties met Pages, Numbers en Keynote. En Mail, Safari, Berichten en FaceTime om te e-mailen, internetten, sms’en en video- en audiochats te voeren.

Veiligheid & privacy.

In macOS is alles volledig ontworpen met het oog op privacy en veiligheid. macOS is gebaseerd op de onbetwiste stabiliteit en veiligheid van UNIX en bevat geavanceerde technologie die continu je Mac en de informatie daarop beveiligt. En met de krachtige ingebouwde versleutelingstechnieken kun je je gegevens nog eens extra beschermen.

Compatibel.

Bovendien is je Mac volstrekt compatibel met de pc-wereld. Van nagenoeg alle Windows-apps zijn versies verkrijgbaar voor Mac, inclusief Microsoft Office. Je kan dus perfect Word, Excel en PowerPoint blijven gebruiken. En naast macOS kan je ook Windows standaard (licentie niet meegeleverd) op je Mac draaien.

Apple 27-inch iMac met Retina 5K-Display