Apple 16-inch MacBook Pro

De nieuwe MacBook Pro is verreweg de krachtigste notebook, ontworpen voor iedereen die grenzen verlegt en de wereld verandert. Met het indruk­wekkende 16-inch Retina-display, supersnelle processors, de nieuwste generatie graphics, een batterij met de grootste capaciteit ooit in een MacBook Pro, een nieuw Magic Keyboard en enorme opslag­­mogelijk­heden is dit de ultieme notebook voor profes­sionele gebruikers.

Een grote, geweldige werkplek.
Voor groots en geweldig werk.


“Grenzen zijn er om te verleggen.”

- Chris Burkard, avontuurfotograaf

16‑inch Retina-display

waarmee je helemaal opgaat in waar je naar kijkt.

Tot 8 TB SSD-opslag

en dus de hoogste capaciteit van alle notebooks.

Graphics van de AMD Radeon Pro 5000M-serie

voor snel renderen en soepel afspelen.

Tot 8-core Intel Core i9-processor

pure kracht voor de meest intensieve workloads.

Tot 64 GB geheugen

voor grote bestanden en moeiteloos multitasken.

Zes speakers plus microfoons van studiokwaliteit

voor indruk­wekkend geluid en kraakheldere opnames.

Retina-display

Je werk komt schitterend in beeld.

De nieuwe MacBook Pro heeft een prachtig 16-inch Retina-display, het grootste Retina-display ooit in een Mac-notebook. Het biedt een helderheid van 500 nits, waardoor lichte delen en witte tinten beter zichtbaar zijn. Ook zwarte tinten komen goed tot hun recht, vanwege de precieze uitlijning van de vloeibaar-kristalmoleculen. Dankzij de brede kleur­weer­gave (P3) zien beelden en video’s er opvallend natuurgetrouw uit. Waar je dus ook bent, al je werk komt altijd schitterend in beeld.


P3 brede kleurweergave
500 nits helderheid

Briljante, levensechte kleuren.

Dankzij de narrow-band led-achter­grond­verlichting kan MacBook Pro het brede P3-kleurenspectrum natuurgetrouw weergeven. Zo geniet je van briljante, levensechte kleuren in foto’s en video’s.

Haarscherpe resolutie.

De oxide-TFT (thin film transistor) laadt pixels 10 keer sneller in dan traditionele amorfe siliconen-TFT’s en zorgt dat de pixelspanning gelijk blijft in energie­besparende standen met lagere frequenties. Dit zorgt voor een haarscherpe resolutie en een langere batterijduur.

Maximale helderheid en gelijkmatigheid van kleuren.

Een door Apple gepatenteerde metalen laag in de TFT maximaliseert de helderheid van de pixels, en daarmee de helderheid van het scherm en de gelijkmatigheid van de kleuren. Ook wordt pixel­overspraak verminderd, wat visuele storingen voorkomt.

Helderheid van 500 nits. En toch energiezuinig.

De spiegelende reflectorfolie in de achter­grond­verlichting weerkaatst meer dan 98 procent van het invallende licht. Dit maakt een helderheid van 500 nits mogelijk, op een energie­zuinige manier.

Processor en geheugen

Net zo snel als jij.

De 16-inch MacBook Pro tilt de prestaties van de notebook naar nieuwe hoogten. Dankzij het geavanceerdere thermische design kan de Intel Core i9-processor met tot 8 cores en 16 threads gedurende langere tijd betere prestaties leveren. Bovendien is hij tot 2,1 keer zo snel als een quad-core MacBook Pro. Of je nu tientallen tracks en effecten bij elkaar voegt, 3D-modellen rendert of code compileert en test, je vliegt sneller dan ooit door je werk heen.“Deze MacBook Pro is een gamechanger.”

- Oak Felder, GRAMMY-genomineerde songwriter en producer

Snellere processor­snelheden dankzij geavanceerdere thermische architectuur.

De thermische architectuur van MacBook Pro is compleet vernieuwd, met grotere waaiers met verbeterde bladen voor een optimale lucht­stroom, en meer koelvinnen die de hitte verdelen. Dankzij deze verbetering in de koeling kan MacBook Pro tot 12 watt extra maximaal constant vermogen leveren.


28% grotere luchtstroom,
35% groter koellichaam

Tot 64GB DDR4-geheugen voor efficiënter multitasken.

De 16-inch MacBook Pro maakt gebruik van snel 2666-MHz DDR4-geheugen – tot 64 GB – voor soepele prestaties, of je nu honderden audiosamples importeert, beelden met een miljard pixels bewerkt of meerdere virtuele machines gebruikt.

Graphics

Genoeg bandbreedte om de wereld te veranderen.

De GPU van de AMD Radeon Pro 5000M-serie staat garant voor de beste grafische prestaties ooit in een MacBook Pro. Het basis­model van de 16-inch MacBook Pro is meer dan twee keer sneller dan het basismodel van de vorige generatie. Zo kun je UHD-video’s soepel afspelen en sneller renderen. En als je kiest voor 8 GB GDDR6 VRAM, profiteer je van 80 procent snellere prestaties vergeleken met de Radeon Pro Vega 20 wanneer je bijvoorbeeld kleurcorrecties uitvoert in DaVinci Resolve.


Tot 2,1x sneller dan Radeon Pro 560X

189 GB/s geheugen­bandbreedte

Tot 8 GB GDDR6 VRAM

Tot 24 compute-units


“Dit is wel heel veel power om mee te nemen.”

- Charmaine Chan, Visual effects artist, Industrial Light & Magic

Toetsenbord

Een perfecte werkplek doet wonderen.

Met de 16-inch MacBook Pro worden je workflows een stuk efficiënter. Het nieuwe Magic Keyboard heeft een vernieuwd schaar­mechanisme met een key travel van 1 mm, waardoor je makkelijker, preciezer en stiller typt. Dankzij de Touch Bar heb je de handigste shortcuts altijd binnen handbereik, en Touch ID zorgt voor snelle authenticatie. Met de afzonderlijke Escape-toets kun je snel switchen tussen verschillende modi en weergaven. En met de pijltoetsen in een omgekeerde T kun je soepel navigeren, of je nu bezig bent met coderegels, spreadsheets of een game.

Force Touch-trackpad.

Versnel je workflow met Force-klikken en Multi-Touch-bewegingen.

Touch Bar.

Bovenaan je toetsen­bord zit de Touch Bar, een ingebouwde glazen strook met de commando's die je het meest gebruikt. De Touch Bar past zich automatisch aan de app waarin je werkt aan. En in veel apps kan je de Touch Bar zelf instellen met de commando’s die jij het handigst vindt.

Alles bij de hand.

Tik om de Control Strip uit te breiden. Veeg om de helderheid en het volume aan te passen of schuif om een letterkleur te kiezen in je document. Scroll in schermvullende weergave door een video of website, blader door foto's en bewerk ze. Of gebruik toepassingen in Logic Pro en Final Cut Pro vanaf de Touch bar.

Touch ID.

Snelle authenticatie via vingerafdrukherkenning voor veilig inloggen en betalen. Krijg direct toegang tot systeem­instellingen en vergrendelde notities. Allemaal met één vinger. Touch ID bevindt zich bovenaan rechts van je toetsenbord.

Audio

Diepere bas.
Betere microfoon.

MacBook Pro klinkt weergaloos. De zes speakers produceren een grandioos breed stereogeluid dat de ruimte vult, zoals je nooit eerder hoorde van een notebook. De twee force-cancelling woofers reduceren de systeem­trillingen aanzienlijk. Zo zorgen ze voor een helderder, natuurlijker geluid en bastonen die een halve octaaf lager zijn. En de drie microfoons van studio­kwaliteit zijn vergelijkbaar met professionele microfoons van andere fabrikanten, zodat het geluid van je podcasts of muziek­opnames onderweg kraakhelder is.


Zes speakers met twee force-cancelling woofers.

Drie microfoons van studiokwaliteit met hoge signaal-ruisverhouding.

Opslag

Neem je hele studio mee.

De 16-inch MacBook Pro heeft tot 8 TB SSD-opslag, de grootste van alle notebooks. Meer dan genoeg ruimte om je foto- en video­bibliotheek mee te nemen. Waar je ook gaat of staat. En door de superhoge ­snelheid worden zelfs de zwaarste bestanden en professionele apps in een oogwenk geopend.


Tot 8 TB SSD-opslag
Tot 3,2 GB/s sequentiële leessnelheid

Batterij

Een batterij die van aanpakken weet.

De batterij van de 16-inch MacBook Pro heeft de hoogste capaciteit ooit in een MacBook. Hoewel de lithium-polymeer­batterij van 100 wattuur het grotere scherm van stroom voorziet en een hoger maximaal constant vermogen levert, gaat ze toch langer mee. Maar liefst tot 11 uur lang bij draadloos internetten en video’s kijken. Je krijgt dus meer gedaan tussen twee oplaadbeurten.


100-Wh batterij
Tot 11 uur batterijduur

Apple T2 Security-chip

De volgende generatie beveiliging.

Elke MacBook Pro is voorzien van de Apple T2 Security-chip, onze Mac-siliciumchip van de tweede generatie waarmee alles wat je doet nog beter beveiligd is. Deze chip heeft een Secure Enclave-coprocessor die Touch ID aanstuurt en de basis vormt voor veilig opstarten en versleutelde opslag. In de chip zijn diverse controllers geïntegreerd, zoals de systeembeheer­­­controller, audio­controller en SSD-controller.

Thunderbolt 3

De krachtigste en meest veelzijdige poort ooit.

Thunderbolt 3 is een geavanceerde universele poort die een ultrahoge bandbreedte combineert met de enorme veelzijdigheid van USB-C. De poort kan worden gebruikt voor gegevens­overdracht, opladen en video-uitvoer, en heeft een doorvoer van tot wel 40 Gb/s. Dat is twee keer zo snel als Thunderbolt 2. MacBook Pro heeft vier poorten, dus kies zelf de kant die je het beste uitkomt. Je devices sluit je eenvoudig aan met een kabel of adapter. Bovendien is Thunderbolt 3 omkeerbaar: je plugt hem altijd in één keer goed in.


Tot 40 Gb/s gegevens­­overdracht
Ondersteunt tot twee 6K-displays

Pro Display XDR

De perfecte partner voor MacBook Pro.

Het eerste 32-inch Retina 6K-display ooit. Helderheid tot 1600 nits. Een formidabele contrast­verhouding van 1.000.000:1 en een superbrede kijkhoek. Meer dan een miljard kleuren met een uitzonderlijke nauwkeurigheid. En een dynamisch bereik dat professionals ongekende mogelijk­heden biedt. Pro Display XDR van Apple is het beste profes­sionele display ter wereld.

Meer info. Klik hier voor meer info over het Apple Pro Display XDR.


Ruil je oude computer in voor korting op een nieuwe Mac.

Goed voor jou én het milieu want Apple recycleert je oude computer. En de waarde ervan krijg jij als korting bij aankoop van een nieuwe Mac. Bezoek onze inruilpagina voor meer informatie.

Waarom Pure Lifestyle?

Pure Lifestyle is je Apple Authorised Reseller uit Ninove. Met een jarenlange ervaring en een doorgedreven productkennis, gratis workshops en een eigen hersteldienst is Pure Lifestyle de perfecte partner voor iedereen die maximaal wil genieten van zijn Apple product. We helpen je ook graag én gratis bij de installatie en het overzetten van je gegevens in onze winkel in Ninove. En mocht het ooit fout lopen, dan zal je nooit zonder Mac vallen. Want als je Mac van bij ons komt, kan je tijdens een herstelling altijd gratis een vervangtoestel gebruiken.


1 jaar gratis Apple TV+

Het beste van de allerbeste tv- en filmmakers.

Op 1 november ging Apple TV+ van start, een nieuwe streamingdienst van Apple, waar de allerbeste tv- en filmmakers hun eigen unieke verhalen vertellen. Met exclusieve films en series in uiteen­lopende genres. Als je nu een nieuwe Mac koopt, krijg je 1 jaar gratis toegang tot Apple TV+. De Apple TV-app vind je op je iPhone, iPad, Mac en Apple TV.

Vitra Eames House Bird