15-inch MacBook Pro

met Touch Bar en Touch ID

De nieuwe 15-inch MacBook Pro is de krachtigste notebook van Apple. Van de extreem krachtige en energiezuinige 8-core Intel Core-processors van de negende generatie, tot het supersnel geheugen, de beste graphics, razendsnelle SSD-opslag en het nieuwe Retina Display met True Tone-technologie. Die zorgt voor levensechte beelden. En met de veelzijdige Touch Bar krijg je in minder tijd meer gedaan. MacBook Pro is het resultaat van grensverleggende ideeën. En helemaal klaar voor die van jou.

Meer power.
Meer prestaties.
Meer pro.

Met MacBook Pro ga je razendsnel van idee naar resultaat. Het is je ideale maatje voor zelfs de meest veeleisende en processorintensieve taken, van foto- en videobewerking tot programmeren, 3D-graphics en games.

Krachtiger tot in de kern.

Met de nieuwste Intel Core-processors bereikt MacBook Pro ongekende hoogten in rekenkracht. De 15-inch MacBook Pro heeft nu een 8-core Intel Core i9-processor van de 9e generatie met Turbo Boost-snelheden tot 5,0 GHz. Resultaat: 3D-graphics-apps als Autodesk Maya renderen tot 40% sneller dan met een 6-core­processor, en dubbel zo snel als met een quad-core­processor.

Fotobewerking

Retoucheer, edit en werk op topsnelheid met foto’s in hoge resolutie in Photoshop.

Videobewerking

Edit multicamfragmenten in Final Cut Pro X met tot wel 11 streams aan Apple ProRes RAW 4K-videomateriaal met de 15-inch MacBook Pro.

3D-graphics

Render 3D-modellen sneller in Cinema 4D, met snelle realtimeprestaties.

Programmeren

Programmeer, gebruik meerdere virtuele machines tegelijk en zie hoe je werk sneller dan ooit vorm krijgt.

Gamen

Speel grafisch veeleisende games zoals Fortnite en geniet van verrassend korte reactietijden en vloeiende, haarscherpe beelden.

Geheugen

Wacht minder.
Doe meer.

MacBook Pro wordt geleverd met 16 GB extreem snel 2400-MHz DDR4-geheugen. Je kan hem ook configureren met 32 GB aan geheugen, ideaal als je met zware en zeer grote bestanden werkt of meerdere professionele apps of virtuele machines door elkaar gebruikt.

Graphics

Je ogen zullen niet weten wat ze zien.

De 15-inch MacBook Pro heeft een afzonderlijke Radeon Pro grafische processor, die indruk­wekkende prestaties neerzet en opvallend zuinig is. Elke afzonderlijke GPU heeft bovendien standaard 4 GB GDDR5-geheugen, zodat onder meer het realtime renderen van 3D-titels in Final Cut Pro X verrassend snel gaat. Zo heb je meer tijd om geweldig werk af te leveren.

Radeon Pro Vega-graphics

Voor de 15-inch MacBook Pro zijn ook discrete-level Radeon Pro Vega-GPU’s verkrijgbaar, een primeur voor notebooks. Deze Vega-GPU’s hebben dezelfde architectuur als de graphics in iMac Pro, een verbeterde reken-engine en HBM2-geheugen (High Bandwidth Memory). HBM2 verdubbelt de geheugen­bandbreedte naar de GPU, maar verbruikt daarbij veel minder stroom. Daardoor blijft er meer over voor de GPU zelf. Dat leidt tot aanzienlijk betere grafische prestaties – tot 60% beter dan de Radeon Pro 560X13 - bij veeleisende video-, 3D-, render- en rekentaken.

Blackmagic eGPU en eGPU Pro

Graphics van desktopklasse
zonder de desktop

Blackmagic Design heeft twee externe grafische processors (eGPU’s) voor MacBook Pro. Ze leveren grafische prestaties van desktop­klasse, met de draagbaarheid van een notebook. Dankzij de Blackmagic eGPU kan je sneller werken in profes­sionele apps en nog soepeler gamen. En met de Blackmagic eGPU Pro haal je het neusje van de zalm in huis voor je profes­sionele apps en de productie van VR-content.

De krachtige maar stille eGPU’s hebben een aluminium all-in-one-behuizing, laden je Mac op via Thunderbolt 3 en zijn voorzien van I/O-aansluitingen om tegelijkertijd een Thunderbolt 3-display en VR-accessoires aan te sturen.

Apple T2-chip

Next-level beveiliging.

De Apple T2-chip - een speciaal door Apple ontworpen Mac-siliciumchip van de tweede generatie - maakt MacBook Pro nog veiliger. De Apple T2-chip heeft een Secure Enclave-coprocessor die de basis vormt voor veilig opstarten en versleutelde opslag. In de chip zijn diverse controllers - zoals de systeembeheer­controller, audio­controller en SSD-controller - geïntegreerd. Dankzij de Apple T2-chip klinkt je MacBook Pro nog vertrouwder: ‘Hé Siri’ staat voortaan voor je klaar om apps te openen, bestanden te zoeken, muziek af te spelen of je vragen te beantwoorden.

Supersnelle SSD-opslag

Werkt sneller.
Jij dus ook.

MacBook Pro heeft superveel opslagruimte en met sequentiële leessnelheden tot 3,2 GB/s en schrijfsnelheden tot 2,2 GB/s is de SSD-opslag in MacBook Pro ook razendsnel.

Ruimte. In het kwadraat.

Je kan de 15-inch MacBook Pro nu ook configureren met tot 4 TB aan SSD-opslag. Meer dan genoeg ruimte om zelfs je zwaarste bestanden mee te nemen, zoals grote fotobibliotheken of videoprojecten. Opstarten, meerdere apps openen of enorme bestanden importeren: het gebeurt allemaal in een flits. Bovendien is alles direct automatisch versleuteld, dankzij de Apple T2 Security-chip.

Thunderbolt 3

De krachtigste en meest veelzijdige poort ooit.

De 15-inch MacBook Pro met Touch Bar heeft vier Thunderbolt 3-poorten. Twee aan elke zijde. Thunderbolt 3 is een geavanceerde universele poort die een ultrahoge bandbreedte combineert met de enorme veelzijdigheid van USB-C. De poort kan worden gebruikt voor gegevens­overdracht, opladen en video-uitvoer, en heeft een doorvoer van tot wel 40 Gb/s. Je devices sluit je eenvoudig aan met een kabel of adapter.

Supersnelle dataoverdracht.

Met snelheden tot maar liefst 40 Gbps is Thunderbolt 3 twee keer sneller dan Thunderbolt 2 en acht keer sneller dan USB 3. Zo zet je in minder dan één minuut maar liefst 14 uur HD-video over, 25.000 foto's of 10.000 songs.

Veelzijdig.

Met Thunderbolt 3 kan je tot 6 toestellen op 1 poort aansluiten en ze doorlussen. Via één poort kan je een apparaat opladen en aansluiten terwijl de poort zelf ook stroom kan ontvangen. Je kan dus met één kabel je MacBook Pro aansluiten op een dock of display en tegelijkertijd opladen, met tot wel 100 watt vermogen. Bovendien is Thunderbolt 3 omkeerbaar: je plugt hem altijd in één keer goed in.

Ondersteuning en uitbreiding.

De 15-inch MacBook Pro ondersteunt tot twee 4K- en twee 5K-displays. Ideaal voor het bewerken van foto’s en video’s in hoge resolutie. Thunderbolt 3 is compatibel met USB-C en mits een adapter kan je ook makkelijk toestellen aansluiten met een USB-, HDMI-, DVI- of VGA-connectie.

Touch Bar

Alles bij de hand.
Slim bekeken.

In plaats van functietoetsen vind je bovenaan je toetsen­bord nu de veelzijdige Touch Bar, een ingebouwde glazen strook die je bedient met gebaren. Hij past zich automatisch aan je werkzaamheden en apps aan en laat je dan relevante tools zien, die je intuïtief bedient. Zoals regelaars voor volume en helderheid. Maar ook interactieve manieren om door content te bladeren, typfuncties als emoji en tekstvoorspelling, en nog veel meer.

Precies wat je nodig hebt. En waar je het wil hebben.

De Touch Bar brengt nieuwe interactie naar je Mac. Veel ingebouwde apps op je MacBook Pro hebben regelaars die je met de Touch Bar kunt bedienen. Zo wordt een mail sturen of een document opmaken nog veel gemakkelijker. De Touch Bar geeft je altijd direct toegang tot de functies die passen bij de app waarin je werkt. Ook apps van andere fabrikanten - zoals Microsoft Office, Adobe Photoshop en DaVinci Resolve - hebben tal van functies voor de Touch Bar.

Tik. Hou vast. Veeg. Schuif.

De Touch Bar bedien je met bekende gebaren. Tik om de Control Strip uit te breiden of om te wisselen tussen tabbladen in Safari. Veeg om de helderheid en het volume aan te passen of schuif om terug te spoelen in een film of een letterkleur te kiezen in je Keynote-presentatie. Ontdek nieuwe mogelijkheden om in schermvullende weergave door een video of website te scrollen, of om door foto’s te bladeren en ze te bewerken. Met Touch Bar kan je ook telefoontjes of FaceTime-gesprekken beantwoorden en intelligente typfuncties, zoals emoji, nog makkelijker gebruiken in je berichten en mails.

Je meest gebruikte apps. Zoals jij ze wil gebruiken.

Touch Bar vervangt de klassieke functietoetsen bovenaan een toetsenbord. Helemaal weg zijn die niet. Met één druk op de FN-toets tover je de functietoetsen snel tevoorschijn op Touch Bar. En in sommige apps kun je Touch Bar bovendien zelf instellen met de commando’s die jij het handigst vindt. Zo kan je bijvoorbeeld ook shortcuts aanmaken op je Control Strip en in apps als Mail, Pages, Safari en Final Cut Pro X. Zo werk je nog sneller en productiever én haal je nog méér uit je favoriete apps.

Touch ID

Je vinger is je veilige wachtwoord.

Ontgrendel je Mac razendsnel. Betaal veilig online met Apple Pay. Krijg direct toegang tot systeem­instellingen en vergrendelde notities. Allemaal met één vinger. Bij de installatie wordt je vinger minutieus gescand zodat alleen jij toegang hebt. En ook anderen die met jouw toestemming hun vingerafdruk in Touch ID hebben vastgelegd. Zo kan je makkelijk schakelen tussen gebruikers.

Retina Display

Een lust voor het oog.

Het Retina-display van de MacBook Pro is het beste ooit in een MacBook. Het heeft heldere led-achter­grond­verlichting en een hoge contrast­verhouding. Zo komen zwarte en witte tinten extra goed tot hun recht. Het display ondersteunt brede kleur­weergave (P3) voor nog mooiere groene en rode tinten dan bij sRGB. De verhouding tussen de drie kleuren rood, groen en blauw wordt op een evenwichtige manier vertaald in levensechte, meer gebalanceerde kleuren.

True Tone-technologie

Levensecht.

Het Retina-display van de MacBook Pro heeft True Tone-technologie. De witbalans wordt automatisch afgestemd op de kleur­temperatuur van het omgevings­licht, zodat je een natuurlijker beeld krijgt. En meer rust voor je ogen.

Audio

Perfect in balans.

MacBook Pro heeft een prachtig uitgebalanceerd hifi-geluid met een breed dynamisch bereik en mooie diepe bassen. De speakers worden door het systeem direct van stroom voorzien, zodat meer piekversterking mogelijk is. Ideaal dus als je op je MacBook Pro snel even een track mixt, op locatie een video edit, of onderweg naar een film kijkt.

Toetsenbord en trackpad

Meer rust op je werkplek.

Het toetsenbord van MacBook Pro is voorzien van een vlinder­­mechanisme. De toetsen zijn 4 keer stabieler dan bij een traditioneel schaar­mechanisme, zodat typen een stuk prettiger én stiller gaat. En op het grote Force Touch-trackpad hebben je vingers volop ruimte om te bewegen en te klikken.

Genoeg energie voor een hele werkdag.

MacBook Pro levert nog betere prestaties in een dun design, terwijl je hem toch een hele werkdag kunt gebruiken. De batterij gaat maar liefst 10 uur mee. Dus waar je ook bent, je kunt altijd doorgaan met kijken, gamen of editen.

Efficiënte koeling en luchtstroom.

Hoe dunner de notebook, hoe minder ruimte er is om te koelen. Daarom zit MacBook Pro vol met innovaties die zorgen voor een efficiënte koeling en luchtstroom bij intensieve taken, zoals het bewerken van video’s, het overzetten van grote bestanden of het spelen van grafisch veeleisende games.

Fluisterstil.

De 15-inch MacBook Pro heeft een innovatief ventilatordesign met gesplitste bladen. Hierdoor is er plaats voor meer bladen en is de luchtstroom beter. Dankzij de asymmetrische indeling maakt de ventilator ook minder geluid.macOS Catalina

De power van Mac.
Volle kracht vooruit.

Alles wat je zo fijn vindt aan Mac. En nog veel meer. Dat is macOS Catalina. Met geheel nieuwe apps voor muziek, tv en podcasts. Slimme nieuwe features in de apps die je dagelijks gebruikt. En Sidecar, waarmee je iPad kunt gebruiken als tweede beeldscherm.