Apple 14-inch MacBook Pro

Buitengewone prestaties met de M1 Pro. Een ongelooflijk lange batterijduur. En een 14‑inch Liquid Retina XDR-display.




Pro gaat Turbo.


De superkrachtige M1 Pro en M1 Max - de eerste Apple silicon-chips voor pro's - leveren baanbrekende prestaties en een ongelooflijk lange batterijduur. MacBook Pro heeft een Liquid Retina XDR-display, de beste camera en audio ooit in een Mac‑notebook, en alle poorten die je maar nodig hebt. Deze MacBook Pro is de eerste notebook in z’n soort. En het is een beest.


Tot
3.7x

snellere CPU-
prestaties

Tot
13x

snellere
graphics

Tot
11x

snellere machine
learning

Tot
21

uur
batterijduur



M1 Pro- en M1 Max-chips

Pro tot de Max.


M1 Pro en M1 Max tillen de M1-architectuur naar nieuwe hoogten. Daarnaast brengen ze voor het eerst de system on a chip-architectuur (SoC) naar een professionele notebook. Ze hebben allebei meer CPU-cores, meer GPU-cores en meer centraal geheugen dan M1. Voeg daarbij nog de krachtige Neural Engine voor supersnelle machine learning en de verbeterde media engines die ProRes ondersteunen, en pro’s kunnen met M1 Pro en M1 Max dingen doen die ze nooit voor mogelijk hielden.





Apple M1 Pro-chip

Supersonisch snel.




Full-power voor al je pro-apps.

Met M1 Pro presteert de uitzonderlijke M1-architectuur op een nog hoger niveau, wat goed nieuws is voor professionele gebruikers. Deze chip bevat namelijk tot 10 CPU-cores, tot 16 GPU-cores en een 16‑core Neural Engine, en ook media engines voor encoderen en decoderen in H.264-, HEVC- en ProRes-codecs. Hiermee worden zelfs de meest ambitieuze projecten met gemak afgehandeld.




Tot 10-core CPU

Tot 16-core GPU
Tot 32 GB
centraal
geheugen

Tot 200 GB/s
geheugen­bandbreedte

Tot 20 streams
4K ProRes-
video afspelen

Ondersteunt
twee externe
displays


Xcode



Apple M1 Max-chip

Supersupersonisch snel.




Nog meer power voor de zwaarste workflows.

M1 Max is de krachtigste chip ooit gemaakt voor een pro-notebook, met 10 CPU-cores, tot 32 GPU-cores en een 16‑core Neural Engine. Deze chip is goed voor twee keer snellere graphics en dubbel zoveel geheugen­­bandbreedte als M1 Pro, en heeft een speciale media engine voor decoderen en nog eens twee voor encoderen. Het encoderen van video gaat tot twee keer zo snel, en met de twee ProRes-accelerators geniet je van nog betere prestaties wanneer je werkt met meerdere streams.


Tot 10-core CPU

Tot 32-core GPU
Tot 64 GB
centraal
geheugen

Tot 400 GB/s
geheugen­bandbreedte

Tot 7 streams
8K ProRes-
video afspelen
Ondersteunt
vier externe
displays

Final Cut Pro



Kies je formaat.
Kies je chip.
Knallen maar.


De nieuwe MacBook Pro is verkrijgbaar als 14‑inch of 16‑inch model. Beide versies kunnen worden geconfigureerd met de M1 Pro‑ of M1 Max-chip, en leveren ongekende pro‑prestaties. Zo kun je bijvoorbeeld met miljoenen polygonen werken in Cinema 4D, tot zeven streams 8K ProRes-video bewerken in Final Cut Pro, of in HDR kleuren corrigeren in 8K 4x4 ProRes-video. Terwijl je niet eens in je studio zit.


Logic Pro

Final Cut Pro


Dit wordt een mooie lange dag.


Beestachtige prestaties en een baan­brekende batterijduur: die efficiëntie is de magie van Apple silicon. Met één keer opladen kun je tot vier keer zoveel code compileren in Xcode of tot twee keer zo lang foto’s bewerken in Lightroom Classic. En anders dan andere notebooks presteert MacBook Pro altijd even goed, of hij nu op netstroom is aangesloten of niet.




Adobe Photoshop Lightroom Classic



14-inch model

Tot
17 uur

video afspelen

Tot
11 uur

mobiel internetten

16-inch model

Tot
21 uur

video afspelen

Tot
14 uur

mobiel internetten




Het coolste van alles. De geavanceerde koel­systemen verplaatsen 50 procent meer lucht, ook bij lagere ventilator­snelheden. En omdat Apple silicon zo efficiënt is, gaan de ventilatoren voor de meeste alledaagse taken niet eens aan.



Razendsnel. Ruimte te over. De SSD van maximaal 8 TB biedt verbluffende lees­snelheden tot 7,4 GB/s, wat twee keer sneller is dan de vorige generatie. Zo krijg je 8K-video’s direct op je scherm en kun je honderd­duizenden RAW-foto’s tegelijk bewaren.




XDR. Een feest voor
je ogen.


Blackmagic Design DaVinci Resolve


Liquid Retina XDR. Kijk je ogen uit met Extreme Dynamic Range en een contrast­verhouding van 1.000.000:1 op het beste display ooit in een notebook. In foto’s, video’s en games komt HDR-content tot leven met verfijnde highlights, ongelooflijk veel detail in schaduwen en heldere natuur­getrouwe kleuren. Elk display is nauw­keurig gekalibreerd en biedt profes­sionele referentie­modi voor kleurcorrecties, fotografie, design en printproductie, allemaal in HDR.


ProMotion. Voor het eerst komt ProMotion naar Mac, waardoor dingen als scrollen en gamen supersnel en vloeiend aanvoelen en er ook nog eens stroom wordt bespaard. De refresh-rate tot 120 Hz wordt automatisch aangepast aan hoe de content op het scherm beweegt. En als je video’s bewerkt, kun je ook kiezen voor een vaste refresh-rate die precies is afgestemd op je beeldmateriaal.




Displaybehuizing. Minder dan 4 mm dik. Bevat ’s werelds beste display in een notebook.


Mini-leds. Duizenden mini-leds zijn gegroepeerd in apart aangestuurde lokale dimzones, wat zorgt voor nauw­keurig aanpasbare helderheid en contrast.




Speciale optische lagen en diffusers. Zeven lagen en diffusers zorgen voor een efficiënte weergave van het licht, zonder in te leveren op het ultradunne design.



Oxide-TFT met hoge mobiliteit. Dankzij de oxide-TFT (thin film transistor) zijn pixels twee keer sneller te zien dan voorheen, wat refresh-rates tot 120 Hz mogelijk maakt.


LCD-paneel. Het actieve deel van het display is uitgebreid, waardoor de randen 60 procent dunner zijn en je meer ruimte hebt om alles op te bekijken.






1000

nits constante helderheid

1600

nits piekhelderheid

10.000

mini-leds

1.000.000:1

contrastverhouding

1.000.000.000

kleuren

14,2"
3024 x 1964
5,9 miljoen pixels
254 ppi
16,2"
3456 x 2234
7,7 miljoen pixels
254 ppi


Kijk dan, een 1080p
HD‑camera.




Het is nog nooit zo belangrijk geweest om contact te houden. Daarom heeft de MacBook Pro-camera nu een twee keer zo hoge resolutie (1080p) en heeft de lens een breder diafragma dat meer licht binnenlaat. En door de grotere beeldsensor met efficiëntere pixels geeft de camera ook nog twee keer beter beeld bij weinig licht.



Drie microfoons van studiokwaliteit. Omdat de microfoons een 60 procent lagere ruisvloer hebben, kan MacBook Pro zelfs de subtielste geluiden nog opvangen. En de drie microfoons zijn ook bundelvormend zodat je stem altijd goed te horen is.



Zes speakers. Door de vier force-cancelling woofers zijn noten tot een halve octaaf lager hoorbaar en vul je de kamer met tot wel 80 procent meer bas. En door de high-performance tweeters klinken vocalen helderder en voller.



Ruimtelijke audio. Dankzij de zes speakers en geavanceerde algoritmen ondersteunt MacBook Pro ruimtelijke audio wanneer je muziek of video afspeelt in Dolby Atmos. Dit zorgt voor een ingenieuze, driedimensionale soundstage. Voeg daar het Liquid Retina XDR-display nog aan toe en je hebt een bioscoop die je overal mee naartoe neemt.



Meer poorten.
Alle opties open.


Zet foto’s en video’s over met een SDXC-kaartlezer. Sluit tv’s of displays aan op de HDMI-poort. Luister met een mini‑jack-aansluiting die koptelefoons met hoge impedantie herkent en zich daar automatisch aan aanpast. Verbind profes­sionele randapparatuur of displays met de drie Thunderbolt 4-poorten. En laad je MacBook Pro snel op met de magnetische MagSafe 3-poort, die bij een ruk makkelijk loslaat zodat je MacBook Pro veilig op z'n plek blijft staan.







Meer pixels dan ooit. Sluit tot drie Pro Display XDR-schermen en een 4K-tv aan met M1 Max. Of sluit tot twee Pro Display XDR-schermen aan met M1 Pro.





Pro‑power?
Pro‑keyboard.





Op het Magic Keyboard van MacBook Pro zit nu voor het eerst een rij functietoetsen van volledige hoogte, met dat gevoel van mechanische toetsen waar pro’s dol op zijn. Hier vind je nieuwe sneltoetsen voor onder meer Spotlight, Siri, de dicteer­functie en ‘Niet storen’. Daarnaast heeft Touch ID een nieuwe voelbare ring waarmee je je vinger makkelijker op de juiste plek legt om snel, eenvoudig en veilig je Mac te ontgrendelen.





macOS Monterey en Apple silicon. Beauty en beest.


Werk met één muis en toetsen­bord op zowel je Mac als je iPad met behulp van ‘Universele bediening’. Automatiseer ingewikkelde taken met Opdrachten. Deel je scherm, kijk naar iets leuks met je vrienden of werk samen in FaceTime. Browse met de beste versie van Safari ooit. En als je je echt wilt concentreren, kun je met Focus bepalen welke mensen en apps jou mogen bereiken.






Zet je schrap voor pro‑apps met de power van M1 Pro en M1 Max.


Er zijn al meer dan 10.000 apps en plug‑ins geoptimaliseerd voor Apple silicon. En Rosetta 2 zorgt er automatisch voor dat apps ontworpen voor Intel-processors ook bruikbaar zijn op je nieuwe MacBook Pro.




Fotobewerking

Adobe Photoshop, Affinity Photo, Capture One, Adobe Photoshop Lightroom Classic en meer.


Adobe Photoshop



Grafisch ontwerp

Affinity Designer, Sketch, Vectorworks, Adobe Illustrator, Pixelmator Pro en meer.


Affinity Designer



3D-rendering

Octane X, Maxon Cinema 4D, Redshift, Blender en meer.


Octane X


Audioproductie

Logic Pro, Ableton Live 11, Adobe Audition, FL Studio en meer.


Logic Pro



Videobewerking

Adobe Premiere Pro, Blackmagic Design DaVinci Resolve, Final Cut Pro, Motion, Compressor, Adobe Media Encoder, Blackmagic Fusion Studio, Adobe After Effects en meer.


Adobe Premiere Pro


Softwareontwikkeling

Xcode, Unity Editor, Create ML, TensorFlow, Visual Studio Code, NAG Fortran Compiler en meer.



Xcode



Wetenschap, wiskunde, technologie & engineering

NASA TetrUSS, Wolfram Mathematica, OsiriX MD, Shapr3D, CrystalMaker en meer.


Wolfram Mathematica




Ontworpen met de planeet in gedachten.


Bij het ontwerpen van MacBook Pro heeft Apple geprobeerd de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. MacBook Pro bevat geen schadelijke chemicaliën en materialen. 100% van de nieuwe houtvezels in de verpakking is afkomstig van duurzaam beheerde bossen. En de magneten van zeldzame aardmetalen in de speakers, de stroomconnector en de motor van de ventilator zijn volledig gerecycleerd.






Trade In.

Ruil je oude Mac in voor korting op een nieuwe.




Heeft je oude Mac zijn beste tijd gehad, ruil 'm dan in voor korting op een nieuwe. Goed voor jou én het klimaat. Want Apple recycleert je oude toestel tot het kleinste onderdeel. Bereken de waarde van je oude device op onze inruilpagina.


Apple Financial Services.

Een Mac, iPad en/of iPhone voor de prijs van een koffie per dag.


Apple Financial Services biedt flexibele financieringsopties voor bedrijven. Het houdt technologie in je onderneming betaalbaar, flexibel en altijd up-to-date. Je hoeft geen grote budgetten vrij te maken en je moet je ook geen zorgen maken over verouderde toestellen.

Meer info.



Waarom Pure Lifestyle?

We maken van service
een punt.


Pure Lifestyle

Apple zit in ons DNA.


Pure Lifestyle is je Apple Authorised Reseller uit Ninove, in 2009 opgericht door Steven Van den Eynde, journalist en voormalig marketing manager bij Apple België. Apple is onze kernactiviteit en onze liefde en passie voor het merk zit diep ingebakken bij Pure Lifestyle.




Premium service.

Als Apple Authorised Reseller maakt Pure Lifestyle een wereld van verschil in beleving, productkennis, service en ondersteuning. Onze Apple experten maken, indien je dat wenst, je Apple product gebruiksklaar. Ze maken je nieuwe toestel gebruiksklaar en zetten ook je gegevens over. Helemaal gratis als je toestel van bij ons komt (met uitzondering van toestellen in promotie). Kocht je je Apple device elders en heb je onze hulp nodig bij de installatie? Tegen betaling helpen we je met veel plezier verder. Als je je toestel bij ons aankoopt, zal je ook nooit zonder vallen. Bij een eventuele herstelling zorgen we tijdelijk voor een gratis vervangtoestel. Exclusief voor klanten die hun Apple device bij Pure Lifestyle aankopen.








Genius. Zoals het hoort.

Dankzij onze Apple experten zijn onze klanten altijd zéker van een perfecte service. Of je nu als particulier je eerste iPhone of Mac koopt of als onderneming honderden iPads in gebruik hebt, ons team is pas tevreden als onze klanten zorgeloos aan de slag kunnen met hun Apple toestel.





Apple workshops.

Pure Lifestyle werkt momenteel aan een nieuwe reeks workshops. Van een gratis kennismaking met de belangrijkste functies van je Mac, iPad, iPhone of Apple Watch tot betalende opleidingen waarin we je elk detail van je toestel leren kennen op jouw tempo en op basis van je interesses.


Design on Stock Vilaz sofa