Apple 13-inch MacBook Pro

MacBook Pro is dunner, lichter, sneller én krachtiger dan ooit. Het display was nog nooit zo helder en kleurrijk en de luidsprekers lieten nooit eerder zoveel van zich horen. Het toetsenbord is helemaal nieuw en het trackpad twee keer zo groot. De nieuwe MacBook Pro is het resultaat van grensverleggende ideeën. En helemaal klaar voor die van jou.


Prestaties.

Superkrachtig. Supersnel.

Met de nieuwe MacBook Pro ga je razendsnel van idee naar resultaat. Van de extreem krachtige en energiezuinige processors tot de supersnelle graphics en opslagmogelijkheden: de nieuwe MacBook Pro levert absolute topprestaties in een nog compactere behuizing. Innovatieve technologie zorgt bovendien voor een betere koeling en luchtstroom bij intensieve taken, zoals het bewerken van films, het overzetten van grote bestanden of het spelen van grafisch veeleisende games.

Graphics

Je ogen zullen niet weten wat ze zien.

De 13-inch MacBook Pro wordt standaard geleverd met een krachtige discrete-level Radeon Pro grafische kaart. De Radeon Pro - produceerd door middel van een 14-nm proces - levert uitstekende prestaties bij een laag energieverbruik.

Video editen

Edit multicamprojecten in Final Cut Pro X met tot drie streams 4K-video op volledige resolutie.

3D-graphics

Render 3D-modellen sneller in Autodesk Maya 2017, met snelle realtimeprestaties.

Gamen

Speel een grafisch veeleisende game zoals Grid 2 Reloaded Edition met snelle reactietijden en vloeiende, haarscherpe beelden.

Snelle flashopslag.

Alles gebeurt in een flits.

Met leessnelheden tot 3,2 GB/s is de SSD-flashopslag in de MacBook Pro-reeks razendsnel. Ook als je met grote projecten bezig bent, hoef je dus geen externe schijf mee te nemen. En het geheugen is zowel supersnel als energiezuinig. Of je nu je Mac opstart, meerdere apps opent of enorme bestanden importeert, het gebeurt allemaal in een flits.

Processor.

Extreem krachtig.

Extreem zuinig.

Met Intel Core-processors van de zevende generatie levert de 13-inch MacBook Pro indrukwekkende prestaties en Turbo Boost-snelheden tot 3,5 GHz. Je kunt dus lekker snel werken, zelfs als je bezig bent met veeleisende klussen, zoals het renderen van 3D-modellen of het coderen van video. Tegelijkertijd bespaar je energie bij minder zware taken, zoals internetten en mailen. En 10-bits HEVC-hardware­versnelling zit nu standaard op MacBook Pro. Zo haal je maximaal voordeel uit de verbeteringen in 4K-videocompressie en streamingprestaties van macOS.

Genoeg energie voor een hele werkdag.

MacBook Pro levert nog betere prestaties in een dun design, terwijl je hem toch een hele werkdag kunt gebruiken. De batterij gaat maar liefst 10 uur mee. Dus waar je ook bent, je kunt altijd doorgaan met kijken, gamen of editen.

Efficiënte koeling en luchtstroom.

Hoe dunner de notebook, hoe minder ruimte er is om te koelen. Daarom zit MacBook Pro vol met innovaties die zorgen voor een efficiënte koeling en luchtstroom bij intensieve taken, zoals het bewerken van video’s, het overzetten van grote bestanden of het spelen van grafisch veeleisende games.

Fluisterstil.

De 13-inch MacBook Pro heeft een innovatief ventilatordesign met gesplitste bladen. Hierdoor is er plaats voor meer bladen en is de luchtstroom beter. Dankzij de asymmetrische indeling maakt de ventilator ook minder geluid.

Het helderste en kleurrijkste display ooit op een MacBook.

Het Retina-display van de MacBook Pro is het beste ooit in een MacBook. Het heeft heldere led-achtergrondverlichting en door de hoge contrastverhouding komen zwarte en witte tinten extra goed tot hun recht. Dankzij de variabele refresh-rate en het grote diafragma van de pixels is het energieverbruik laag. En het display ondersteunt brede kleurweergave voor nog mooiere groene en rode tinten dan bij sRGB. Dit zorgt voor natuurgetrouwe, levendige en gedetailleerde afbeeldingen, essentieel bij kleurcorrectie, editen en grafisch ontwerpen.

Speakers die meer van zich laten horen.

De speakers zijn helemaal opnieuw ontworpen, waardoor het dynamisch bereik nu twee keer zo groot is. Ook leveren ze tot 58 procent meer volume en een tot tweeënhalf keer luidere bas. Bovendien worden ze door het systeem direct van stroom voorzien, waardoor het maximale vermogen tot drie keer hoger is. Ideaal dus als je op je MacBook Pro snel even een nummer mixt, op locatie een video edit, of onderweg van een film geniet.

Beter toetsenbord. Ruimer trackpad.

Werken met de nieuwe MacBook Pro voelt beter dan ooit. Soepel en vlot. Het toetsenbord heeft een vernieuwd en verfijnd vlindermechanisme van de tweede generatie. De toetsen zijn vier keer stabieler dan bij een traditioneel schaarmechanisme, waardoor typen nog prettiger is. En op het grote Force Touch-trackpad hebben je vingers volop ruimte om te bewegen en klikken.

Thunderbolt 3.

De krachtigste en veelzijdigste poort ooit.

Thunderbolt 3 is een geavanceerde universele poort die een hoge bandbreedte combineert met de veelzijdigheid van USB-C. De poort kan worden gebruikt voor gegevens­overdracht, opladen en video-uitvoer, en heeft een doorvoer van maximaal 40 Gbps. Dat is twee keer zo snel als Thunderbolt 2. De 13-inch MacBook Pro beschikt over 2 Thunderbolt 3-poorten. Je devices kun je heel eenvoudig aansluiten met een kabel of adapter. Bovendien is Thunderbolt 3 omkeerbaar. Dus je sluit hem altijd in één keer goed aan.

Supersnelle dataoverdracht.

Met snelheden tot maar liefst 40 Gbps is Thunderbolt 3 twee keer sneller dan Thunderbolt 2 en acht keer sneller dan USB 3. Zo zet je in minder dan één minuut maar liefst 14 uur HD-video over, 25.000 foto's of 10.000 songs.

5K-resolutie. 14,7 miljoen pixels. 1 bijzondere kabel.

De 13-inch MacBook Pro ondersteunt tot twee 4K-displays en één 5K-display. Ideaal voor het bewerken van foto’s en video’s in hoge resolutie.

Compatibel met al je devices.

Dankzij de integratie met USB-C is Thunderbolt 3 - met de juiste adapter of kabel - compatibel met al je devices. Met Thunderbolt 3 kan je bovendien tot zes toestellen doorlussen en zo op één poort aansluiten, zonder dat je een hub of switch nodig hebt.

Meer power voor je devices. En voor jou.

Thunderbolt 3 is de meest universele en veelzijdige poort ooit. Ze voegt supersnelle gegevensoverdracht, video-uitvoer en opladen samen in één compacte connector. Thunderbolt 3 integreert bovendien USB-C. En de stroomvoorziening via een USB-C-poort kan beide kanten op gaan. Via een poort kan een device worden opgeladen terwijl de poort zelf ook stroom kan ontvangen. Je kunt dus met één kabel je MacBook Pro aansluiten op een dock of display en tegelijkertijd opladen, met tot wel 100 watt vermogen.

macOS High Sierra.

Je Mac naar nieuwe hoogten.

Het kloppend hart van je Mac.

Alles wat je op je Mac doet, begint bij het besturings­systeem macOS. De nieuwe technologie in macOS High Sierra maakt je Mac betrouwbaarder, veelzijdiger en sneller dan ooit. En je haalt nog meer uit de apps die je dagelijks gebruikt. Dit is macOS op het allerhoogste niveau.

Alweer een niveau hoger.

macOS High Sierra maakt de belangrijkste functies van je Mac - zoals de opslag van je gegevens - nog beter. Video’s worden efficiënter gestreamd. En je haalt nog meer uit de grafische processor. Met de nieuwe functies in Foto’s wordt foto’s bekijken, ordenen en bewerken makkelijker dan ooit. Browsen in Safari wordt persoonlijker. En in Mail vind je sneller dat ene mailtje dat je zoekt.

Boordevol apps.

Elke nieuwe Mac zit boordevol apps waarmee je zowel creatief als productief aan de slag kunt. Van Foto's en iMovie tot GarageBand voor het beheren en bewerken van je foto's en video's en het maken van muziek. Tekstverwerking, spreadsheets en presentaties met Pages, Numbers en Keynote. En Mail, Safari, Berichten en FaceTime om te e-mailen, internetten, sms’en en video- en audiochats te voeren.

Veiligheid & privacy.

In macOS is alles volledig ontworpen met het oog op privacy en veiligheid. macOS is gebaseerd op de onbetwiste stabiliteit en veiligheid van UNIX en bevat geavanceerde technologie die continu je Mac en de informatie daarop beveiligt. En met de krachtige ingebouwde versleutelingstechnieken kun je je gegevens nog eens extra beschermen.

Compatibel.

Bovendien is je Mac volstrekt compatibel met de pc-wereld. Van nagenoeg alle Windows-apps zijn versies verkrijgbaar voor Mac, inclusief Microsoft Office. Je kan dus perfect Word, Excel en PowerPoint blijven gebruiken. En naast macOS kan je ook Windows standaard (licentie niet meegeleverd) op je Mac draaien.

Apple 13-inch MacBook Pro