Apple 13-inch MacBook Pro

MacBook Pro is dunner, lichter, sneller én krachtiger dan ooit. Het display was nog nooit zo helder en kleurrijk en de luidsprekers lieten nooit eerder zoveel van zich horen. Het toetsenbord is helemaal nieuw en het trackpad twee keer zo groot. De nieuwe MacBook Pro is het resultaat van grensverleggende ideeën. En helemaal klaar voor die van jou.


PrestatiesSuperkrachtig. Supersnel.

Met MacBook Pro ga je razendsnel van idee naar resultaat. Van de extreem krachtige en energiezuinige processors tot de supersnelle graphics en opslagmogelijkheden: de nieuwe MacBook Pro levert absolute topprestaties in een nog compactere behuizing. Innovatieve technologie zorgt bovendien voor een betere koeling en luchtstroom bij intensieve taken, zoals het bewerken van films, het overzetten van grote bestanden of het spelen van grafisch veeleisende games. En met een autonomie van liefst 10 uur is MacBook Pro dé ideale notebook voor onderweg.

GraphicsJe ogen zullen niet weten wat ze zien.

De 13-inch MacBook Pro levert grafische hoogstandjes dankzij zijn ingebouwde Intel Iris Plus Graphics 640 grafische processor. Die zorgt voor vloeiende, haarscherpe beelden, realistische games en een soepele werking in professionele apps. En omdat alles zo snel en vlot gaat, heb je meer tijd voor het allerbelangrijkste: geweldig werk afleveren.

Video- en fotobewerking

Edit multicamprojecten in Final Cut Pro X en retoucheer en bewerk supersnel hogeresolutie­foto’s in Photoshop.

3D-graphics en games

Render 3D-modellen soepel in real time in Cinema 4D of speel grafisch veeleisende games zoals Fortnite en geniet van verrassend korte reactietijden en vloeiende, haarscherpe beelden.

Programmeren

Programmeer, gebruik meerdere virtuele machines tegelijk en zie hoe je werk sneller dan ooit vorm krijgt.Snelle flashopslag.Alles gebeurt in een flits.

Met leessnelheden tot 3,2 GB/s is de SSD-flashopslag in MacBook Pro razendsnel. Ook als je met grote projecten bezig bent. De 13-inch MacBook Pro heeft standaard 128 of 256 GB aan opslagruimte en je kan hem nu configureren met tot 1 TB aan SSD-opslag. Het geheugen is zowel supersnel als energiezuinig. Of je nu je Mac opstart, meerdere apps opent of enorme bestanden importeert, het gebeurt allemaal in een flits.

ProcessorKrachtig en zuinig.

Met Intel Core-processors van de zevende generatie levert de 13-inch MacBook Pro indrukwekkende prestaties en Turbo Boost-snelheden tot 4,0 GHz. Je kunt dus lekker snel werken, zelfs als je bezig bent met veeleisende klussen, zoals het renderen van 3D-modellen, code compileren, special effects toevoegen, meerdere lagen aanbrengen in je tracks of video coderen. Met MacBook Pro krijg je al je werk moeiteloos gedaan. Sneller dan ooit. En 10-bits HEVC-hardware­versnelling zit nu standaard op MacBook Pro.

Genoeg energie voor een hele werkdag.

MacBook Pro levert nog betere prestaties in een dun design, terwijl je hem toch een hele werkdag kunt gebruiken. De batterij gaat maar liefst 10 uur mee. Dus waar je ook bent, je kunt altijd doorgaan met kijken, gamen of editen.

Efficiënte koeling en luchtstroom.

Hoe dunner de notebook, hoe minder ruimte er is om te koelen. Daarom zit MacBook Pro vol met innovaties die zorgen voor een efficiënte koeling en luchtstroom bij intensieve taken, zoals het bewerken van video’s, het overzetten van grote bestanden of het spelen van grafisch veeleisende games.

Fluisterstil.

MacBook Pro heeft een innovatief ventilatordesign met gesplitste bladen. Hierdoor is er plaats voor meer bladen en is de luchtstroom beter. Dankzij de asymmetrische indeling maakt de ventilator ook minder geluid.Retina DisplayEen lust voor het oog.

Het Retina-display van de 13-inch MacBook Pro heeft heldere led-achtergrondverlichting en door de hoge contrastverhouding komen zwarte en witte tinten extra goed tot hun recht. Dankzij de variabele refresh-rate en het grote diafragma van de pixels is het energieverbruik laag. En het display ondersteunt brede kleurweergave voor nog mooiere groene en rode tinten dan bij sRGB. Dit zorgt voor natuurgetrouwe, levendige en gedetailleerde afbeeldingen, essentieel bij kleurcorrectie, editen en grafisch ontwerpen.

Audio

Uitgebalanceerd hifi-geluid.

MacBook Pro heeft een prachtig uitgebalanceerd hifi-geluid met een breed dynamisch bereik en mooie diepe bassen. De speakers worden door het systeem direct van stroom voorzien, zodat meer piekversterking mogelijk is. Ideaal dus als je op je MacBook Pro snel even een nummer mixt, op locatie een video edit, of onderweg van een film geniet.

Toetsenbord en trackpad

Meer rust op je werkplek.

Het MacBook Pro toetsenbord is voorzien van een vlinder­­mechanisme. De toetsen zijn 4 keer stabieler dan bij een traditioneel schaar­mechanisme, zodat typen een stuk prettiger én stiller gaat. En op het grote Force Touch-trackpad hebben je vingers volop ruimte om te bewegen en te klikken.

Thunderbolt 3De krachtigste en veelzijdigste poort ooit.

De 13-inch MacBook Pro heeft 2 Thunderbolt 3-poorten. Thunderbolt 3 is een geavanceerde universele poort die een ultrahoge bandbreedte combineert met de enorme veelzijdigheid van USB-C. De poort kan worden gebruikt voor gegevens­overdracht, opladen en video-uitvoer, en heeft een doorvoer van tot wel 40 Gb/s. Je devices sluit je eenvoudig aan met een kabel of adapter.

Supersnelle dataoverdracht

Met snelheden tot maar liefst 40 Gbps is Thunderbolt 3 twee keer sneller dan Thunderbolt 2 en acht keer sneller dan USB 3. Zo zet je in minder dan één minuut maar liefst 14 uur HD-video over, 25.000 foto's of 10.000 songs.

Ondersteunt twee 4K-displays en één 5K-display.

De 13-inch MacBook Pro ondersteunt tot twee 4K-displays en één 5K-display, goed voor 14,7 miljoen pixels. Ideaal voor het bewerken van foto’s en video’s in hoge resolutie.

Compatibel met al je devices.

Dankzij de integratie met USB-C is Thunderbolt 3 - met de juiste adapter of kabel - compatibel met al je devices. Met Thunderbolt 3 kan je bovendien tot 6 toestellen doorlussen en zo op 1 poort aansluiten, zonder hub of switch.

Meer power voor je devices. En voor jou.

Thunderbolt 3 voegt supersnelle gegevensoverdracht, video-uitvoer en opladen samen in één compacte connector. Thunderbolt 3 integreert bovendien USB-C. En de stroomvoorziening via een USB-C-poort kan beide kanten opgaan. Via één poort kan je een device opladen terwijl de poort zelf ook stroom kan ontvangen. Je kan dus met één kabel je MacBook Pro aansluiten op een dock of display en tegelijkertijd opladen, met tot wel 100 watt vermogen. Bovendien is Thunderbolt 3 omkeerbaar: je plugt hem altijd in één keer goed in.
macOS High SierraJe Mac naar nieuwe hoogten.

Het kloppend hart van je Mac.

Alles wat je op je Mac doet, begint bij het besturings­systeem macOS. De nieuwe technologie in macOS High Sierra maakt je Mac betrouwbaarder, veelzijdiger en sneller dan ooit. En je haalt nog meer uit de functies en apps die je dagelijks gebruikt. Dit is macOS op het allerhoogste niveau.

Maakt je Mac nog beter.

macOS High Sierra maakt de belangrijkste functies van je Mac nog beter. De opslag van gegevens bijvoorbeeld. Maar ook het streamen van video's en het bekijken, ordenen en bewerken van foto's. Browsen in Safari wordt persoonlijker. En in Mail vind je sneller dat ene mailtje dat je zoekt.

Boordevol apps.

Elke nieuwe Mac zit boordevol apps waarmee je zowel creatief als productief aan de slag kunt. Van Foto's en iMovie tot GarageBand voor het beheren en bewerken van je foto's en video's en het maken van muziek. Tekstverwerking, spreadsheets en presentaties met Pages, Numbers en Keynote. En Mail, Safari, Berichten en FaceTime om te e-mailen, internetten, sms’en en video- en audiochats te voeren.

Veiligheid en privacy.

In macOS is alles volledig ontworpen met het oog op privacy en veiligheid. macOS is gebaseerd op de onbetwiste stabiliteit en veiligheid van UNIX en bevat geavanceerde technologie die continu je Mac en de informatie daarop beveiligt. En met de krachtige ingebouwde versleutelingstechnieken kun je je gegevens nog eens extra beschermen.

Compatibel.

Bovendien is je Mac volstrekt compatibel met de pc-wereld. Van nagenoeg alle Windows-apps zijn versies verkrijgbaar voor Mac, inclusief Microsoft Office. Je kan dus perfect Word, Excel en PowerPoint blijven gebruiken. En naast macOS kan je ook Windows standaard (licentie niet meegeleverd) op je Mac draaien.

Apple 13-inch MacBook Pro